Αυτοδιοίκηση

30/11/18 18:43

τελ. ενημ.: 30/11/18 18:45

Συνένωση με άρωμα ΣΥΡΙΖΑ και κοινό ψηφοδέλτιο στο Βόρειο Αιγαίο

Τρεις περιφερειακές παρατάξεις ανακοίνωσαν κοινή κάθοδο στις προσεχείς εκλογές

Το πρώτο εγχείρημα συνένωσης τριών παρατάξεων σε ενιαίο ψηφοδέλτιο παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στην αίθουσα της Π.Ε. Χίου εκεί όπου η Γ. Αργυρούδη από τη Χίο, η Μ. Νικολάρα από τη Λέσβο και ο Γ. Σπιλάνης από τη Σάμο ένωσαν τις φωνές τους συστήνοντας στους δημοσιογράφους των νησιών της Περιφέρειας τον σχεδιασμό τους.

Στην τοποθέτησή τους υπογράμμισαν ότι πρόκειται για μία κοινή προσπάθεια χωρίς κομματικές κατευθύνσεις και στεγανά με μοναδικό στόχο τον κοινό βηματισμό των νησιών σε μία αναπτυξιακή πορεία στα μέτρα των πραγματικών αναγκών των τοπικών κοινωνιών.

Οι 4 άξονες

Αναλύοντας τον σχεδιασμό τους έκαναν λόγο για 4 άξονες. Τη βιώσιμη ανάπτυξη, τη διαφανή διαχείριση πόρων, την ορθή επιλογή των πολιτών που θα πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια καθώς και την ουσιαστική συμβολή της περιφέρειας στη διαχείριση του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, όχι μονομερώς αλλά έχοντας υπόψη τους μόνιμους κατοίκους των νησιών από τη μία και τη διασφάλιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από την άλλη.

Δεν έχουμε περιφερειακή συνείδηση

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του «π» οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καυτηρίασαν το γεγονός της συστηματικής απαξίωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα – εξαιτίας των χειρισμών της Χρ. Καλογήρου- δεν κατέστη εφικτή η εμπέδωση της περιφερειακής συνείδησης σε όλα τα επίπεδα.

Με τις ευλογίες του ΣΥΡΙΖΑ

Καθόλη τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου εγχειρήματος ήταν παρόντα στην αίθουσα σημαίνοντα στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ όπως η Ε. Μανιτσούδη, ο Μ. Στάθης και ο Π. Βελιανίτης ενώ από στην αίθουσα της Π.Ε. Λέσβου ήταν παρόν ο Στρατής Ζαφείρης, πρώην Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας και πιθανόν- όπως όλα δείχνουν- υποψήφιος περιφερειάρχης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δείτε επίσης