5.12.2023 15:25

Συμμετοχή Μουτζούρη στο Συμβούλιο Παρακολούθησης και Συντονισμού Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε τη Δευτέρα 4.12.2023  στη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, του  Συμβουλίου Παρακολούθησης και Συντονισμού Αναπτυξιακών Παρεμβάσεων του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας –Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ , που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν εκτός από τα μέλη του Συμβουλίου  και εκπρόσωποι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη διάρκεια της συνεδρίασης  παρουσιάστηκε η πορεία του διαχειριστικού κλεισίματος του υπό ολοκλήρωση ΕΣΠΑ 2014-2020  και της έναρξης του νέου ΕΣΠΑ 2021-2027.

Ο  Περιφερειάρχης  μετά την ενημέρωση που έγινε από τον Ειδικό Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ σχετικά  με την Πολιτική Συνοχής μετά το 2027, την έγκριση και ενεργοποίηση όλων των  Προγραμμάτων και του Προγράμματος ΕΣΠΑ 2021-2027 της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με τις πρώτες Εντάξεις στο Πρόγραμμα έργων ύψους 18.089.836 €,  τοποθετούμενος με σύντομο χαιρετισμό τόνισε:

«Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου βελτίωσε σημαντικά την θέση της στην απορροφητικότητα του ΕΣΠΑ 2014 – 2020. Ευχαριστεί για την αύξηση κατά 45% των πόρων του νέου Προγράμματος. Θα προσπαθήσει να φανεί αντάξια και να τους απορροφήσει. Είναι ένα Πρόγραμμα που σχεδίασε η παρούσα Περιφερειακή Αρχή και θα προσπαθήσει να  το εφαρμόσει».

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ