9.5.2022 14:48

Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση η τελική απόφαση για τις λατομικές ζώνες (ΒΙΝΤΕΟ)

Προχωρά η περιβαλλοντική μελέτη για τη λατομική ζώνη των Καρυών λέει η Περιφερειακή Αρχή

Αναρμόδιος για το θέμα της εκπόνησης Περιβαλλοντικής Μελέτης για τη χωροθέτηση λατομικής ζώνης στην περιοχή των Καρυών, δήλωσε, μιλώντας στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, επισημαίνοντας ότι η συγκεκριμένη τοποθεσία μαζί με ακόμα δύο, προτάθηκαν από τις 7 αρχικές προτάσεις, από επιτροπή η οποία ουδεμία σχέση έχει με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Όπως επεσήμανε ο Περιφερειάρχης, η συνέχιση των περιβαλλοντικών μελετών για τις περιοχές που έχουν προταθεί, αποτελεί νομική υποχρέωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και απέδωσε την τελική απόφαση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου η οποία θα κληθεί να αποφασίσει αν τελικά θα δώσει άδεια για λειτουργία λατομείου στην περιοχή των Καρυών.

Ο ίδιος, επανέλαβε την πεποίθησή του ότι, καμία απόφαση δεν μπορεί να προχωρήσει χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της τοπικής κοινωνίας ενώ κατέληξε λέγοντας ότι, αν τελικά ισχύουν όσα υποστηρίζουν οι κάτοικοι των Καρυών, τότε καμία επιτροπή δεν θα εγκρίνει την χωροθέτηση λατομείου στην περιοχή.

«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας»

Από την άλλοι οι κάτοικοι των Καρυών, που ευελπιστούσαν σε ένα ξεκάθαρο μπλόκο της Περιφέρειας, αποχώρησαν άπραγοι, με την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Χρυσοβαλάντω Κικιλή, να επισημαίνει σε δηλώσεις της ότι, το Τοπικό Συμβούλιο θα προσφύγει σε νομικές ενέργειες εναντίον των λατομικών ζωνών ενώ προειδοποίησε με κινητοποιήσεις επί του πεδίου εάν επιχειρηθεί να αγνοηθεί η βούληση της τοπικής κοινωνίας.

«Η περιφέρεια να ακούσει τους κατοίκους»

Τέλος, με παρέμβασή του, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Γιώργος Αμπαζής, κάλεσε την Περιφέρεια να ακυρώσει τον σχεδιασμό της για τη λατομική ζώνη στις Καρυές και να συμμεριστεί την αγωνία του χωριού.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ