24.5.2017 22:20

Στη Χίο το πρωί της Πέμπτης ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Ν. Ζησιμόπουλος για το προαναχωρησιακό

Αναστάτωση και ανησυχία στο δημαρχείο προκάλεσαν οι διαρροές της «Καθημερινής». Ως πρώτες κινήσεις ο Μαν. Βουρνούς τηλεφώνησε στη συντάκτρια του κειμένου και διαμαρτυρήθηκε ότι παραποιείται η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Ταυτόχρονα σε επικοινωνία του με την ΕΛ.ΑΣ. και την αντιστράτηγο Ζαχαρούλα Τσιριγώτη ζήτησε εκπρόσωπός της να μεταβεί αμέσως στο νησί μας και με τρόπο επίσημο να καταθέσει τη θέση της.

Έτσι ανακοινώθηκε με εντολή του Υπ. Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα το πρωί της Πέμπτης θα βρεθεί στη Χίο ο Γενικός Περιφερειακός Διευθυντής Βορείου Αιγαίου Ν. Ζησιμόπουλος προκειμένου να ενημερώσει επίσημα για τις αποφάσεις που έχει λάβει η ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με το προαναχωρησιακό κέντρο.

 «Τοποθετούμαστε βάση επίσημων τοποθετήσεων και όχι διαρροών», ήταν η στάση που κράτησε και στο Δημοτικό Συμβούλιο λίγη ώρα αργότερα, ισχυριζόμενος ότι οι διαρροές γίνονται «για να πάρει θερμοκρασία η κυβέρνηση, η οποία χρησιμοποιεί την ΕΛΑΣ  ως κυματοθραύστη.»  

Τελικά το Συμβούλιο αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης σύσκεψης μέσα στις επόμενες μέρες με τη συμμετοχή εκπροσώπων της Αστυνομίας, των βουλευτών, εκπροσώπων των Υπουργείων Προστασίας του Πολίτη και Μεταναστευτικής Πολιτικής καθώς και άλλων φορέων.

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ