24.8.2020 15:21

Στη «σέντρα» Βεργίτσης- Μπελέγρης από την «Πρωτοβουλία»

Σκληρή ανακοίνωση από τον συνδυασμό Βουρνού που τους κατηγορεί για προσωπικά παζάρια και πασαλίκια και τους προτρέπει να παραιτηθούν άμεσα από τη θέση των Δημοτικών Συμβούλων

Τον δρόμο της συνεργασίας με τον Σταμάτη Κάρμαντζη, φαίνεται ότι έχουν επιλέξει οι σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας Ανδρέας Βεργίτσης και Γιώργος Μπελέγρης, με τους δύο αυτοδιοικητικούς να διαχωρίζουν τη θέση τους από τον συνδυασμό Βουρνού, που έχει ταχθεί κατά της συνεργασία με τον συνδυασμό του Δημάρχου. 

Σε μία προσπάθεια να προλάβει τις εξελίξεις να δημιουργήσει εντυπώσεις η "Πρωτοβουλία" εξέδωσε ανακοίνωση, μέσα από την οποία "αδειάζει" τους δύο πρώην κορυφαίους αντιδημάρχους της, καλώντας τους να παραιτηθούν άμεσα και να παραδώσουν την έδρα τους. 

Αναλυτικά η "Πρωτοβουλία" αναφέρει:

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Πρωτοβουλίας Ανδρέας Βεργίτσης και Γιώργος Μπελέγρης ξεκίνησαν προσωπικά παζάρια με τον Σταμάτη Κάρμαντζη, προκειμένου να πάρουν θέσεις Αντιδημάρχων. Αγνόησαν έτσι τις επανειλημμένες και ξεκάθαρες αποφάσεις του Συνδυασμού και της Παράταξης για το θέμα της συνεργασίας και τους όρους που αποφασίσαμε όλοι μαζί. Κινήθηκαν με ιδιοτέλεια, αγνοώντας τις συλλογικές αποφάσεις των ανθρώπων του συνδυασμού, χάρη στους οποίους έλαβαν μέρος στις εκλογές. Πέταξαν στα σκουπίδια τις αποφάσεις της Παράταξης χάρη στην οποία είχαν ο καθένας τους από δύο θητείες ως Αντιδήμαρχοι.

Έχουμε ταχθεί υπέρ των συνεργασιών, με όρους συντεταγμένης παράταξης και όχι ως προσωπική πολιτική του καθενός. Η αντίληψη ότι οι ψήφοι που παίρνει κάποιος στις εκλογές και η εξ αυτών θέση στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι το προσωπικό πασαλίκι του δεν έχει καμία σχέση με τις αξίες και τους πολιτικούς  όρους που πορεύεται η Πρωτοβουλία. Εφόσον εκείνοι πλέον δεν επιθυμούν να υπηρετήσουν το καλό του τόπου τους από τη θέση της αντιπολίτευσης στην οποία μας έχει τάξει ο Χιώτικος λαός, τους καλούμε να παραιτηθούν από Δημοτικοί Σύμβουλοι προκειμένου να αναλάβουν ο επιλαχόντες, για να εκπροσωπήσουν τους Δημότες μας  τιμώντας την ψήφο τους και τους όρους υπό τους οποίους τους ψήφισαν.

Η θέση του Δημοτικού Συμβούλου δεν είναι προσωπική ιδιοκτησία κανενός για να την χρησιμοποιεί στην αποκλειστική επιδίωξη του προσωπικού πολιτικού του οφέλους ή ενός προσωπικού ημερήσιου προγράμματος που τον βολεύει. Δυστυχώς, για ανθρώπους της δουλειάς και του μόχθου, όπως ο Ανδρέας και ο Γιώργος, λόγω των προσωπικών τους επιλογών, η παραίτηση από Δημοτικοί Σύμβουλοι είναι ο μόνος τρόπος που τους απομένει για να αποδείξουν ότι δεν επιδιώκουν απλά πίσω “...την καρέκλα στην οποία κάθισαν επί πέντε χρόνια”.

Την επιστολή υπογράφουν οι Μανώλης Βουρνούς, Παντελής Καμπούρης, Βιβή Ποταμούση, Γιώργος Λιγνός, Νίκος Καρασούλης, Παναγιώτης Γιακούμας και Ματθαίος Φαφαλιός. 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ