25.1.2022 13:34

Σενάρια για αξιοποίηση του Σαραπιού μέσα από συνεργασία Περιφέρειας και ΔΕΥΑΝΧ (ΒΙΝΤΕΟ)

Μπορεί να παίξει τον ρόλο της μεγάλης δεξαμενής νερού για τους καλοκαιρινούς μήνες, λέει ο Παντελής Βρουλής

Στη σκέψη της αξιοποίησης των νερών που συσσωρεύονται στο φράγμα του Σαραπιού, προσανατολίζεται η Περιφερειακή Ενότητα Χίου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τους προέδρους της Π.Ε. Καρδαμύλων.

Σε σημερινές του δηλώσεις στην κάμερα του «π» ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Χίου, αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο αξιοποίησης του συγκεκριμένου φράγματος, λέγοντας ότι θα αποτελέσει βάση συζήτησης με τη ΔΕΥΑΝ Χίου.

Όπως εξήγησε, τα νερά που μαζεύει το φράγμα, θα μπορούν να διοχετεύονται στην περιοχή του Δελφινιού κι από εκεί μέσα των υφιστάμενων σωληνώσεων στην περιοχή του Θόλους, απ όπου στη συνέχεια θα υδροδοτείται ο Βροντάδος και η πόλη.

Μάλιστα ο κ. Βρουλής, επεσήμανε ότι το Σαραπιό, θα μπορεί να αποτελέσει μία μεγάλη δεξαμενή νερού, ιδιαίτερα για τους καλοκαιρινούς μήνες όπου η ζήτηση για νερό είναι αυξημένη και οι διαθέσιμες ποσότητες είναι ελάχιστες.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ