Αυτοδιοίκηση

24/3/18 10:14

τελ. ενημ.: 24/3/18 13:52

Πριν το βούδι το σχοινί του … αρχιτεκτονικού διαγωνισμού στη Δασκαλόπετρα

Έχει αρχίσει να χάνεται πια η λογική σ’ αυτό το νησί. Στριμωγμένη από τις δικαιολογημένες αντιδράσεις των αρχιτεκτόνων η δημοτική αρχή, σπεύδει, αμέσως μετά την επικύρωση της μίσθωσης του ακινήτου της Δασκαλόπετρας, να προαναγγείλει προκήρυξη αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ευρύτερη ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου.

Κίνηση απαραίτητη, σε δεύτερο βαθμό ωστόσο. Πρώτο βήμα είναι ο καθορισμός, με ανάλογη μελέτη, της τελικής μορφής χρήσης του ακινήτου που παραλαμβάνει, έναντι 1.300 ευρώ μηνιαίου μισθώματος από τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Η ανάδειξη του ευρύτερου αρχαιολογικού χώρου της Δασκαλόπετρας, αίτημα διαχρονικό των τελευταίων δημοτικών αρχών, σκοντάφτει διαρκώς στην έλλειψη συναπόφασης με την Αρχαιολογική Υπηρεσία της φυσιογνωμίας της περιοχής. Ο Δήμος επιθυμεί να την ταυτίσει με την αδιαμφισβήτητη Ομηρική παράδοση στο νησί μας, η Εφορεία Αρχαιοτήτων επιμένει στην ανάδειξη του χώρου ως ιερό της θεάς Κυβέλης. Ποιες οδηγίες θα δοθούν στον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό, αν δεν υπάρχει καταληκτική συμφωνία μεταξύ των δυο φορέων; Γιατί επιλέγεται η στρατηγική της … μισής δουλειάς κι όχι μια διαδρομή ορθολογισμού για την ανάδειξη του πιο δυνατού σημείου επισκεψιμότητας της Χίου; Όλα στο βωμό κατευνασμού των αντιδράσεων των επαγγελματικών ομάδων.

Στη Δασκαλόπετρα χρειάζεται πρώτα μελέτη σκοπιμότητας και σε δεύτερο χρόνο αρχιτεκτονικό διαγωνισμό ιδεών. Ως εδώ με τις προχειρότητες!

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση