18.6.2024 13:50

Πέτρος Μαθιούδης: «Έχει γίνει δουλειά στη Δασκαλόπετρα, θα ακολουθήσουν κι άλλα» (Video)

Σε απάντηση στις κριτικές δηλώσεις του επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Χίου, Μάρκου Σκούφαλου, σχετικά με την κατάσταση στον χώρο της Δασκαλόπετρας στον Βροντάδο, ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης, Πέτρος Μαθιούδης, προχώρησε σε δηλώσεις μέσω του «Π» υπερασπιζόμενος τις ενέργειες της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Μαθιούδης ανέφερε ότι οι υπηρεσίες πρασίνου θα αναλάβουν άμεσα δράση για την αντιμετώπιση των προβλημάτων στην περιοχή. Συγκεκριμένα, τόνισε ότι συνεργεία του τμήματος Πρασίνου από αύριο κιόλας θα βρεθούν στη Δασκαλόπετρα για να επιμεληθούν τον χώρο, επισημαίνοντας ότι το σύστημα άρδευσης και οι υποδομές δεν παρουσιάζουν σοβαρά προβλήματα, παρά τις αντίθετες απόψεις που έχουν εκφραστεί.

Ο αντιδήμαρχος επισήμανε ότι τα προβλήματα με τους φοίνικες δεν είναι πρόσφατα, καθώς οι φοίνικες βρίσκονται στην περιοχή για χρόνια. Υπογράμμισε ότι οι αυτοφυείς φοίνικες πρέπει να ξεριζωθούν για να διαμορφωθεί ένας όμορφος και τακτοποιημένος χώρος, αντί να παραμείνει ο χώρος σε αυτή την κατάσταση, θυμίζοντας «ζούγκλα»

Ο κ. Μαθιούδης διευκρίνισε ότι το συνεργείο της Ομηρούπολης επισκέπτεται την περιοχή τρεις φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ενώ το χειμώνα οι επισκέψεις είναι πιο αραιές. Τα τρία άτομα που εργάζονται στο συνεργείο, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο, καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για τον καθαρισμό της περιοχής, αλλά ο αριθμός τους δεν επαρκεί για την κάλυψη όλων των αναγκών αφού έχουν χρεωθεί τον καθαρισμό σε Συκιάδα, Λαγκάδα και Παντουκειός.

Αναφερόμενος σε ένα παλαιό τοίχο που υπήρχε στην παραλία, ο κ. Μαθιούδης δήλωσε ότι ο ίδιος ανέλαβε την πρωτοβουλία να τον κατεδαφίσει, καθώς αποτελούσε κίνδυνο για τους κατοίκους και επισκέπτες.

Σχετικά με το κτίριο που μισθώνεται από το Δήμο, ο κ. Μαθιούδης ανέφερε ότι συχνά γίνεται αντικείμενο βανδαλισμών, αφού παρά τις προσπάθειες να διατηρηθεί κλειστό και ασφαλές, οι πόρτες παραβιάζονται συνεχώς, κάτι που απαιτεί συνεχή παρακολούθηση και παρεμβάσεις.

Κλείνοντας, ο αντιδήμαρχος Ομηρούπολης τόνισε την ανάγκη για μόνιμη παρουσία της υπηρεσίας πρασίνου στην περιοχή, ενώ ανέφερε ότι η δημοτική αρχή θα ενισχύσει το προσωπικό και θα προβεί σε νέες προσλήψεις τεχνιτών για την καλύτερη διαχείριση των προβλημάτων που προκύπτουν.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ