19.10.2020 14:34

Περιφερειακοί Σύμβουλοι σε Μηταράκη: "Πάρτε μέτρα για τη ΒΙ.ΑΛ. πριν είναι αργά"

Επιστολή στο Υπουργείο Μετανάστευσης με στόχο την προστασία της υγείας μόνιμου πληθυσμού αλλά και μεταναστών

Σειρά πρωτοβουλιών και ενεργειών από το Υπουργείο Μετανάστευσης με στόχο την προστασία του μόνιμου πληθυσμού αλλά και των μεταναστών από την πανδημία του Covid 19, ζητούν με επιστολή τους από τον Νότη Μηταράκη οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Χίου

Η συγκεκριμένη επιστολή είναι αποτέλεσμα της σύσκεψης των Περιφερειακών Συμβούλων την περασμένη Παρασκευή έπειτα από πρωτοβουλία του γιατρού και Περιφερειακού Συμβούλου Γιώργου Νομικού.

Σε αυτή ζητούν από τον Νότη Μηταράκη:

  1. Τη διάθεση μηχανημάτων και όσων τεστ απαιτούνται, με σκοπό τον έλεγχο όχι μόνο του συνόλου των μεταναστών αλλά και των εργαζομένων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
  2. Άμεση ταυτοποίηση και καταγραφή του συνόλου των μεταναστών που διαμένουν εκτός ΒΙΑΛ και τον έλεγχό τους με τέστ.
  3. Παροχή πρωτοβάθμιας περίθαλψης σε κέντρο στο ΚΥΤ , το οποίο θα διαθέτει το απαραίτητο Ιατρικό – Νοσηλευτικό προσωπικό και φυσικά τεχνολογικό εξοπλισμό.
  4. Αξιοποίηση του προσωπικού που διαθέτει ο ΕΟΔΥ στη Χίο για ουσιαστική συνδρομή με πραγματοποίηση τεστ και βοήθεια στο νοσοκομείο της Χίου.
  5. Άμεση προμήθεια ασθενοφόρου και επάνδρωσή του, με διαδικασία κατεπείγουσας ανάγκης, από το Υπουργείο σας, για το ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, προκειμένου να αντιμετωπίζονται άμεσα κι αποτελεσματικά οι μεταφορές ασθενών από τη δομή στο Νοσοκομείο της Χίου και να μην επιβαρύνεται η ήδη επιβαρυμένη κίνηση των ασθενοφόρων του νοσοκομείου.
  6. Οι δαπάνες για τις δράσεις αντιμετώπισης να διέπονται από διαδικασίες κατεπείγοντος, προκειμένου να επιτυγχάνεται άμεση υλοποίηση αυτών κι ανάλογη αποτελεσματικότητα.
  7. Την άμεση απόδοση της χρηματοδότησης των 299.000 Ευρώ προς την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για την ανάληψη δράσεων που σχετίζονται με την αντιμετώπιση του κορωνοϊου COVID - 19, τα οποία έχουν ήδη αργήσει.

«Είναι εύκολο, πιστεύουμε, να κατανοήσετε το μέγεθος της αγωνίας μας, από τη στιγμή που η μοναδικότητα των στιγμών κτυπάει την πόρτα μας, για πολλοστή φορά, με ένα βάρος το οποίο δεν θα αντέξει η Τοπική Κοινωνία και οι υποδομές παροχής υγειονομικής περίθαλψης του νησιού μας.

Κε Υπουργέ, η Χίος μας και τα νησιά του Βορείου Αιγαίου σηκώνουν στις πλάτες τους ένα δυσβάσταχτο

φορτίο εδώ και χρόνια, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη γι αυτό που συμβαίνει ως αποτέλεσμα πραγματικότητας .

Οφείλει, λοιπόν, η Πολιτεία να ανταποκριθεί άμεσα στην αντιμετώπιση του διαφαινόμενου προβλήματος, με τη λήψη όλων των μέτρων που θα διαφυλάξουν την υγεία όλων.

Σε αντίθετη περίπτωση εγκυμονεί ο κίνδυνος συνολικής ανατροπής των δεδομένων τόσο σε υγειονομικό όσο και σε κοινωνικό-οικονομικό επίπεδο», αναφέρουν.

Ακολουθήστε το Politischios.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ