6.10.2021 21:33

Ομόφωνα περίφραξη και μπάρα διέλευσης κυκλοφορίας στο Θόλος

Ετοιμάζεται το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου για παν ενδεχόμενο

Την απόφαση περίφραξης της μη διεκδικούμενης έκτασης στην περιοχή του Θόλους αλλά και την τοποθέτηση μπάρα απαγόρευσης κυκλοφορίας στον δημοτικό δρόμο που οδηγεί προς το μοντελοδρόμιο της περιοχής, έλαβε ομόφωνα το βράδυ της Τετάρτης 6 Οκτωβρίου το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου.

Το θέμα ήρθε προς συζήτηση στα προ ημερήσιας διάταξης θέματα, έπειτα από εισήγηση του επικεφαλής του συνδυασμού «ΣυμμαΧία Αξιών» Κώστα Τριαντάφυλλου, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη προστασίας της δημοτικής περιουσίας – που δεν έχει αμφισβητηθεί- από το ελληνικό δημόσιο και η οποία γειτνιάζει με το επίδικο τμήμα στο οποίο το ελληνικό δημόσιο θα επιχειρήσει να εγκαταστήσει υπερδομή φιλοξενίας μεταναστών, σχεδόν διπλάσια σε μέγεθος από το μεγαθήριο της Σάμου.

Επιπλέον ο Κώστας Τριαντάφυλλος, πρότεινε την τοποθέτηση μπάρας απαγόρευσης διέλευσης κυκλοφορίας, η οποία θα τοποθετηθεί στο σημείο εισόδου του δημοτικού δρόμου που οδηγεί στο μοντελοδρόμιο και η οποία θα είναι μόνιμα ανεβασμένη.

«Αυτή η μπάρα θα κατέβει μόνο σε περίπτωση που κάποιος τρίτος επιχειρήσει να εισέλθει και να πραγματοποιήσει εργασίες στις οποίες έχει εναντιωθεί ή δεν έχει εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο Χίου», ανέφερε ο κ. Τριαντάφυλλος.

Ομόφωνα αποδεκτή

Η πρόταση του κ. Τριαντάφυλλου έγινε ομόφωνα αποδεκτή από όλες τις παρατάξεις με τον Γιάννη Καραβασίλη να προσκομίζει έγγραφο της Πολεοδομίας Χίου, που πιστοποιεί ότι ο συγκεκριμένος δρόμος που ξεκινά από τη διασταύρωση με την Ε.Ο. Χίου- Καρδαμύλων και καταλήγει στο μοντελοδρόμιο είναι όντως δημοτικός δρόμος.

Το Δημοτικό Συμβούλιο έπειτα από τις τοποθετήσεις Συμβούλων κι Επικεφαλής, αποφάσισε ομόφωνα να περιφράξει τη μη αμφισβητούμενη δημοτική έκταση κατά μήκος της Ε.Ο. Χίου – Καρδαμύλων (η οποία θα γίνει μέσα από άδεια μικρής κλίμακας κατασκευών) καθώς και την τοποθέτηση μπάρας απαγόρευσης κυκλοφορίας στην είσοδο του δρόμου που οδηγεί στο επίδικο τμήμα.

Αρχείο PDF

Απάντηση Πολεοδομίας

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ