4.11.2021 13:21

«Οι αντιπολιτεύσεις με τη στάση τους τιμωρούν τη Χίο και τους Χιώτες» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κυβερνητική παρέμβαση για να αλλάξει η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου θα ζητήσει ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης

Την έντονη αντίδραση του Δημάρχου Χίου Σταμάτη Κάρμαντζη αλλά και συνολικά της Δημοτικής Αρχής, προκάλεσε η απόφαση των αντιπολιτεύσεων να μη συμμετάσχουν στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τετάρτης με αποτέλεσμα να μην καταστεί εφικτή η συνεδρίαση του Σώματος, εξαιτίας της έλλειψης απαρτίας.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Δήμαρχος Χίου έκανε λόγο για κατάχρηση της απλής αναλογικής από τις αντιπολιτεύσεις, σημειώνοντας ωστόσο ότι, ο Αναπτυξιακός Οργανισμός, αποτελεί εργαλείο ανάπτυξης για τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσσες.

«Εμείς προχωράμε, η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα. Αυτό που πρέπει να γίνει είναι να αλλάξουν ορισμένα πράγματα στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά να αλλάξουν κυβερνητικά. Εμείς αυτό θα ζητήσουμε διότι αυτό έχει καταντήσει ένα κακόγουστο αστείο», ανέφερε ο Δήμαρχος Χίου.

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής

Στις Δημοτικές εκλογές του 2019 από μια πλειάδα υποψηφίων Δημοτικών Συμβούλων ο λαός της Χίου επέλεξε τους 41 να τον υπηρετήσουν δια της παρουσίας και της συμμετοχής τους στο Δημοτικό Συμβούλιο το οποίοείναι το κυρίαρχο και αποφασιστικό όργανο στην λειτουργία του Δήμου.

Σε αυτό μεγάλη πλειοψηφία, λόγω της απλής αναλογικής, έχουν οι έξι παρατάξεις της μειοψηφίας.

Στα δύο χρόνια θητείας αυτού του Δημοτικού Συμβουλίου όλες αυτές οι παρατάξεις, έχουν εφεύρει ως πολιτική λύση την ΑΠΟΧΗ τους από τις συνεδριάσεις, ευτελίζοντας κατά τον χειρότερο τρόπο τον κορυφαίο αυτό θεσμό και την Δημοκρατία.

Το έχουν πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα τέσσερις φορές και συνεχίζουν.

Ποτέ άλλοτε δεν έχει συμβεί η αστεία πρακτική της συνεχόμενης ΑΠΟΧΗΣ.

Δικαιολογημένα, λοιπόν, γεννιέται η απορία σε όλους τους δημότες, γιατί το κάνουν, αφού έχοντας την πλειοψηφία μπορούν να ψηφίσουν όποιο θέμα θέλουν, όποτε το θέλουν και για όποιο σκοπό θέλουν.

Η απάντηση είναι πολύ απλή.

Το Δημοτικό Συμβούλιο είναι υποχρεωμένο να λειτουργεί και να αποφασίζει με βάση τους υπάρχοντες νόμους.Δεν νομοθετεί.

Νομοθετεί το Κοινοβούλιο.

Εξ αυτών, όπως αποδεικνύεται, έχουν αποφασίσει ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να εκβιάζουν δια της ΑΠΟΧΗΣ τους, ώστε να μην λειτουργεί ο Δήμος Χίου, μόνο και μόνο για να κάνουν στείρα αντιπολίτευση. Και βέβαια έχουν και την Πανελλαδική αυτή πολιτική πρωτοτυπία, αποτελώντας ένα ιδιαίτερα αρνητικό παράδειγμα για την ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού ο μοναδικός στόχος και επιδίωξη τους είναι να ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ τους Χιώτες, τις Χιώτισσες και τον τόπο συνολικά.

Ο Δήμαρχος όμως και η Δημοτική Αρχή αταλάντευτα και αποφασιστικά θα συνεχίσουν με την προσπάθεια και το έργο τους να υπηρετούν το κοινό καλό και να φροντίζουν για την πρόοδο και την ευημερία όλων των δημοτών.

Ο καθένας άλλωστε  κρίνεται από τις πράξεις του.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ