13.12.2022 13:49

Ο Κ. Μουτζούρης στη σύσκεψη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας με τον Πρωθυπουργό

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης συμμετείχε σε Σύσκεψη με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη μετά από πρόσκληση του προς τα μέλη της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας. 

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σε θετικό κλίμα , συζητήθηκαν ζητήματα θεσμικού πλαισίου αναφορικά με την πολύ-επίπεδη Διακυβέρνηση, οικονομικά θέματα και τα αναπτυξιακά εργαλεία (ΕΣΠΑ- Ταμείο Ανάκαμψης - ΠΔΕ) καθώς και θέματα λειτουργίας των Περιφερειών σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού.

Ειδικότερα ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε ότι υπάρχουν σημαντικοί πρόσθετοι πόροι στα νέα Περιφερειακά Προγράμματα αυξημένοι κατά 35% μεσοσταθμικά, συνολικού ύψους 8,1 δισεκατομμυρίων ευρώ και ότι στο πλαίσιο τακτικής επικοινωνίας με όλους τους Περιφερειάρχες και μέχρι να κλείσει η θητεία της Κυβέρνησης, θα επισκεφθεί την έδρα κάθε Περιφέρειας προκειμένου να παρουσιάσει ένα συνεκτικό αναπτυξιακό σχέδιο που θα συνενώνει εθνικές και περιφερειακές πρωτοβουλίες.

Οι Περιφερειάρχες έλαβαν την διαβεβαίωση από τον Πρωθυπουργό για στενή συνεργασία κάθε Περιφέρειας με την Κυβέρνηση ως σύμμαχοι προκειμένου να επιτευχθεί ο κεντρικός στόχος που είναι η ισόρροπη ανάπτυξη της χώρας. Ότι δεν υπάρχουν πολίτες δύο κατηγοριών και Περιφέρειες δύο κατηγοριών καθώς και Περιφερειακές Ενότητες δυο κατηγοριών.

Από πλευράς ΕΝΠΕ τέθηκαν θέματα που άπτονται της αναπτυξιακής διάστασης των Περιφερειών, θέματα που βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής των πολιτών , τα υφιστάμενα χρηματοδοτικά εργαλεία και θέματα εν σχέσει το νέο ΕΣΠΑ καθώς φέτος οι Περιφέρειες πρόκειται να διαχειριστούν το 1/3 των συνολικών πόρων του.

Από την κυβέρνηση έλαβαν μέρος ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο Υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης Γιάννης Τσακίρης, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ Γιάννης Μπρατάκος, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρης Σκάλκος και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ