24.2.2021 15:05

Νομοθετική ρύθμιση ζητά ο Δήμος για τα ετοιμόρροπα

Γ.Ξενάκης: «Χωρίς εισαγγελική εντολή δεν μπορούμε να παρέμβουμε»

Με έγγραφο προς το αρμόδιο Υπουργείο, στον Υπουργό και στις δυο αρμόδιες Υπηρεσίες Νεωτέρων και Βυζαντινών Μνημείων αλλά και στον Εισαγγελέα, η Τεχνική Υπηρεσία αποποιείται πλέον οποιασδήποτε ευθύνης που αφορά στα ετοιμόρροπα κτίρια, που δεν της ανήκουν.

Το έγγραφο έρχεται ένα 24ωρο μετά την παρ' ολίγον τραγωδία στο κέντρο της πόλης, όταν τμήμα ετοιμόρροπου νεοκλασικού στη συμβολή των οδών Βενιζέλου και Αργέντη κατέρρευσε, με τα τμήματα να πέφτουν στο στέγαστρο και όχι στον δρόμο, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να σωθεί συμπολίτισσά μας που περνούσε από το σημείο εκείνη την ώρα. 

Αναφερόμενος στο θέμα ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Γ. Ξενάκης διευκρίνισε ότι ο Δήμος δεν έχει καμία δικαιοδοσία να παρέμβει σε ιδιοκτησία που δεν του ανήκει.

Μόνο με παρέμβαση εισαγγελέα η λύση για τα ετοιμόρροπα

Έτσι περιέγραψε την διαδικασία που ακολουθείται σε αυτές τις περιπτώσεις:

«Την κάθετη περίφραξη δεν μπορούμε να την κάνουμε εμείς, αυτό εφόσον το θέλει η Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων το στέλνει στον Εισαγγελέα, ο εισαγγελέας ξέρει τους ιδιοκτήτες και τους επιβάλλει να το κάνουν. Χωρίς εισαγγελική εντολή δεν μπορούμε να παρέμβουμε», δήλωσε, διαπιστώνοντας ότι είναι εξαιρετικά σημαντική η νομοθετική ρύθμιση που αφορά τα ετοιμόρροπα, ώστε να μπορούν να παρέμβουν οι Δήμοι. 

Τέλος  η Τεχνική Υπηρεσία θα επιδείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα δημοτικά κτίρια θέτοντας τα σε άμεση προτεραιότητα, με τον Γιάννη Ξενάκη να παραδέχεται ότι δεν έχουν γίνει όλα όσα έπρεπε, για τα ετοιμόρροπα ιδιοκτησίας του Δήμου. 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ