Αυτοδιοίκηση

16/6/20 14:28

τελ. ενημ.: 16/6/20 17:38

"Ο νησιωτικός Φ.Π.Α. συνδέεται πρώτιστα με τη νησιωτικότητα"

Δίκαιο το αίτημα για μηδενικό Φ.Π.Α. σε Οινούσσες και Ψαρά λέει ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος

Την μονιμοποίηση του μειωμένου συντελεστή Φ.Π.Α. στα νησιά του Βορείου Αιγαίου, ώστε να σταματήσει το μαρτύριο της 6μηνης παράτασης που θεσπίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ αλλά συνεχίζεται και με την παρούσα κυβέρνηση, ζήτησε μέσα από παρέμβασή του στα τοπικά Μ.Μ.Ε. ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Μπουγδάνος.

Ο ίδιος μάλιστα, με βάση την επιστολή του Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, έκανε λόγο για δίκαιο αίτημα σε ότι αφορά στον μηδενισμό του Φ.Π.Α. σε Οινούσσες και Ψαρά, προσθέτοντας ότι πρόκειται για ένα δημοσιονομικό μέτρο με ελάχιστον αντίκτυπο στον κρατικό προϋπολογισμό.

Ερωτώμενος για τη σύνδεση μεταναστευτικού – νησιωτικού Φ.Π.Α. όπως αυτό τέθηκε από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη, επιχείρημα πάνω στο οποίο βασίστηκε η κατάργησή του από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Χιώτης αντιπεριφερειάρχης υπέδειξε τον Κώστα Μουτζούρη, ως τον μόνο που μπορεί να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα, διαπιστώνοντας ωστόσο ότι υπάρχει σημαντικός αντίκτυπος τόσο από το μεταναστευτικό όσο και από τον κορωνοϊό στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Σχόλια άρθρου: 0