Αυτοδιοίκηση

11/10/17 21:51

τελ. ενημ.: 12/10/17 12:16

Μπροστάρηδες στη διάσπαση του ενιαίου Δήμου οι Πάρεδροι

Βόρεια και Νότια Χίος επιμένουν στην απόσχισή τους από τον Δήμο Χίου

Φωνή αγανάκτησης ύψωσαν σύσσωμοι οι πάρεδροι των Κοινοτήτων Βόρειας και Νότιας Χίου απέναντι στο μοντέλο της σημερινής διοίκησης του Δήμου που έχει ως αποτέλεσμα τον εξαφανισμό των χωριών από τον χάρτη της αυτοδιοίκησης.

Η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τετάρτης κατέδειξε την εγκατάλειψη της περιφέρειας και των χωριών σε όλη της το μεγαλείο, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ανεξάρτητα του συνδυασμού που ανήκουν, όλοι οι πάρεδροι δήλωσαν προφορικά και εγγράφως την επιθυμία τους να διασπαστεί ο ενιαίος Δήμος της Χίου.

«Τα σύνορα της Χίου σταματούν στη Δασκαλόπετρα. Δεν μας δίνετε καμία απολύτως σημασία με αποτέλεσμα εμείς να είμαστε οι χαμάληδες του Δήμου Χίου», ήταν η τοποθέτηση του παρέδρου των Καρδαμύλων Ν. Βασιλάκη.

Έσπασαν τη σιωπή τους και τα νοτιόχωρα

Στις ήδη εκφρασμένες θέσεις των παρέδρων των βορειοχώρων ήρθαν να προστεθούν και οι φωνές των παρέδρων της κεντρικής και νότιας Χίου που με έγγραφο υπόμνημά τους ζητούν τη χωροταξική και διοικητική συνένωση των Δημοτικών Ενοτήτων Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων σε έναν ενιαίο Δήμο Νότιας Χίου.

«Εκφράζουμε την διαρκή δυσαρέσκειά μας για την μη αναγνώριση των αναγκών σε υποδομές, απαραίτητες, ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η παραγωγική διαδικασία», ανέφεραν σε ψήφισμα της Συνέλευσής τους και κατέληξαν λέγοντας: «Αναλαμβάνοντας πλήρως τις όποιες ευθύνες μας αναλογούν, ως αιρετοί και ως πολίτες, για την δυσμενή κατάσταση που έχουμε περιέλθει, καταθέτουμε την παρούσα πρόταση. Αντιλαμβανόμενοι όμως την θέση μας, είμαστε υποχρεωμένοι να μεταφέρουμε την συζήτηση για λήψη οριστικών αποφάσεων στις δημόσιες διαβουλεύσεις, που ευελπιστούμε να ξεκινήσουν άμεσα. Γιατί πάνω απ’όλα οφείλουμε να υπηρετούμε την δημοκρατία και τους πολίτες που την απαρτίζουν». 

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση