21.8.2020 9:57

Μήνας εξελίξεων ο Σεπτέμβριος;

Ένα βήμα πριν την ανακοίνωση συνεργασίας Κώστας Μουτζούρης και Παναγιώτης Χριστόφας

Έντονο είναι το επίπεδο διεργασιών στους συνδυασμούς Μουτζούρη και Χριστόφα με τις πληροφορίες του «π» να αναφέρουν ότι οι δύο πλευρές είναι έτοιμες να δώσουν τα χέρια, ανακοινώνοντας  τη συνεργασία τους σε επίπεδο περιφερειακής διοίκησης.

Οι συζητήσεις μεταξύ των δύο πλευρών είχαν ξεκινήσει εδώ και ένα χρόνο, όμως οι εκατέρωθεν πιέσεις δεν είχαν επιτρέψει τη συνεργασία πριν την εμφάνιση των προθέσεων εντός του Περιφερειακού Συμβουλίου.

Όλο αυτό το διάστημα, η πραγματικότητα απέδειξε ότι ο συνδυασμός Χριστόφα άσκησε εποικοδομητική αντιπολίτευση, προσφέροντας μάλιστα χείρα βοηθείας όποτε υπήρξε ανάγκη προκειμένου να παρθούν πλειοψηφικές αποφάσεις, κάτι που φαίνεται ότι εκτιμήθηκε από τον Περιφερειάρχη Κώστα Μουτζούρη.

Μάλιστα ο Περιφερειάρχης είχε ανοίξει ξανά τη συζήτηση συνεργασίας λίγο μετά το φετινό Πάσχα, με το ενδιαφέρον και των δύο πλευρών να αναζωπυρώνεται τις τελευταίες ημέρες έντονα.

Και οι δύο επικεφαλής φαίνεται ότι είναι αποφασισμένοι να αγνοήσουν τις όποιες ενστάσεις έχουν διατυπωθεί ενδοπαραταξιακά, επιχειρώντας ένα σημαντικό βήμα στο Βόρειο Αιγαίο, ανάλογο του οποίου έχει προς το παρόν αποτύχει στον πρώτο βαθμό αυτοδιοίκησης.

Ως προς την ανακοίνωση της συνεργασίας, θεωρείται ιδιαίτερα πιθανό, αυτή να ανακοινωθεί από τη Χίο στα τέλη Αυγούστου, όταν το Περιφερειακό Συμβούλιο θα συνεδριάσει στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Χίου.

Να σημειωθεί ότι οι δύο επικεφαλής συνδέονται με ιδιαίτερη φιλία ετών, καθώς ο Κώστας Μουτζούρης αποτέλεσε καθηγητή του Παναγιώτη Χριστόφα σε πανεπιστημιακό επίπεδο.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ