8.3.2019 14:22

Με νερό από τον βιολογικό θα ποτίζονται από το 2020 τα χωράφια σε Κάμπο και Καμπόχωρα

Κοινή συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν το πρωί της Παρασκευής, ο Μ. Βουρνούς και ο Παντ. Νεαμονίτης, προκειμένου να ανακοινώσουν τα… μελλοντικά τους σχέδια για την άρδευση του Κάμπου και των Καμποχώρων, αφού το 2020 περισσότερα από τρεις χιλιάδες κυβικά μέρα νερού να είναι διαθέσιμα για το πότισμα των χωριαφιών στις προαναφερόμενες περιοχές.

«Η μελέτη για τις εγκαταστάσεις του τριτοβάθμιου καθαρισμού των λυμάτων της πόλης και η σχετική πρόταση υποβάλλεται στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» για χρηματοδότηση με το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε ο δήμαρχος Χίου και συμπλήρωσε ότι η συγκεκριμένη περιοχή πρόκειται να αποκτήσει μέσω αυτού του συστήματος καλύτερης ποιότητας νερό, ακόμη και από αυτό των γεωτρήσεων.

«Η δυνατότητα μεταφοράς νερού για πότισμα θα ξεκινάει από τον Κοκκαλά μέχρι την Καρδαμάδα και τις γύρω περιοχές, ενώ το δίκτυο που θα κατασκευαστεί θα δίνει τη δυνατότητα παράλληλης σύνδεσης με το αρδευτικό δίκτυο από το Φράγμα Κόρης Γεφύρι», εξήγησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Παντ. Νεαμονίτης.

Το έργο εκτιμάται ότι θα δημοπρατηθεί εντός του 2019, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες, που περιλαμβάνουν τον εξοπλισμό για την τριτοβάθμια   επεξεργασία των λυμάτων στις εγκαταστάσεις του βιολογικού, στο αεροδρόμιο, τα αρδευτικά δίκτυα, την δεξαμενή και τον ηλεκτρονικό εξοπλισμό, εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν περίπου ένα έτος.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ