21.4.2024 11:18

Μαλαφής σε Ομογενείς - Στόχος μου να αλλάξω τα 12 χιλιόμετρα αμιαντοσωλήνων μέσα στην πόλη (Video)

Από το Πυργί πίσω στη Βέσσα ο βρεφονηπιακός σταθμός των μαστιχοχωρίων σύμφωνα με όσα είπε στους Ομογενείς

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο Δήμαρχος Χίου, παρέστη και μίλησε στην ανοικτή συγκέντρωση που διοργάνωσε η Χιακή Ομοσπονδία στο Χιώτικο Σπίτι στην Αστόρια.

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από όλους τους χιακούς συλλόγους και τις αδελφότητες, καθώς επίσης και αντιπροσωπεία του ιστορικού Παγχιακού Συλλόγου «Κοραής» Νέας Υόρκης, με επικεφαλής τον Παναγιώτη Γεραζούνη.

Παραβρέθηκαν επίσης και πρώην πρόεδροι της Χιακής Ομοσπονδίας Γιώργος Αλμυρούδης, Γιώργος Μαλαφής, Αλέκος Ντούλης, Ευάγγελος Καββάδας και Σταύρος Χαβιάρας.

Η πρόεδρος της Χιακής Ομοσπονδίας, Κυριακή Καλογερά καλωσόρισε τον Δήμαρχο και εξέφρασε την ευγνωμοσύνη προς την Επιτροπή Παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης που τον εξέλεξε επίτιμο τελετάρχη της παρελάσεως της 14ης Απριλίου και που παρέλασε μαζί τους.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές και συγχάρηκε τον δήμαρχο για την εκλογή του.

Ο Δήμαρχος εξέφρασε την ευγνωμοσύνη για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν οι συμπατριώτες του, οι Χιώτες, και κατ΄ επέκταση η ομογένεια και την ικανοποίηση του για την επιτυχία των εορταστικών εκδηλώσεων για την 203η επέτειο της Ελληνικής Ανεξαρτησίας και την μεγαλειώδη παρέλαση της ομογένειας στην 5η Λεωφόρο.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν τον δήμο Χίου, την τουριστική ανάπτυξη, τα έργα που τελούνται για την κατασκευή ενός σύγχρονου αεροδρόμιου, καθώς επίσης και το χωροταξικό και κυρίως τον δασικό και πολεοδομικό χάρτη της Χίου.

Στις άμεσες προτεραιότητες του Δημάρχου, όπως επεσήμανε συγκαταλέγεται και η ύδρευση της Χίου.   

Η Χίος όπως επεσήμανε έχει ένα προβληματικό δίκτυο ύδρευσης καθώς 12 χιλιόμετρα μέσα στην πόλη είναι ακόμη με αμιαντοσωλήνες.

«Δεν θα πέσει άσφαλτος αν δεν αντικατασταθούν αυτές οι σωλήνες. Ζητάμε πόρους από παντού για την υλοποίηση του έργου γιατί πρώτη προτεραιότητα είναι για να διασφαλιστεί η υγεία των πολιτών και να μην χάνεται το 50% του νερού από τους τρύπιους αμιαντοσωλήνες και σωλήνες PVC. Συγχρόνως σχεδιάζουμε την στρατηγική για να φέρουμε νερά από διάφορες πηγές και να προβούμε σε κάποιες γεωτρήσεις», επεσήμανε.

Αναφερόμενος στην αναπτυξιακή πολιτική της νέας διοίκησης επεσήμανε ότι πρώτη προτεραιότητα την αποκέντρωση των έργων στα απομακρυσμένα χωριά και στους πρώην δήμους.

«Υπάρχουν απομακρυσμένα χωριά και παραδοσιακοί οικισμοί. Πρέπει να ξοδεύουμε πόρους για τα χωριά που έχουν παραμεληθεί. Για να ζήσει η Χίος ισόρροπα πρέπει να αναπτυχθούν και τα χωριά, να μην ερημώσουν. Δεσμευτήκαμε ότι θα εργαστούμε έτσι. Εμείς θα επενδύουμε χρήματα και στα χωριά. Η ομορφιά της Χίου είναι τα χωριά της. Αυτό δεν το διαπραγματευόμαστε», επεσήμανε.

Θα κάνουμε προσλήψεις ακόμη και για την Αμανή για να διατηρήσουμε το σχολείο. Να κάνουμε βρεφονηπιακό σταθμό στην Βέσσα για να μπορέσουν οι νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στα χωριά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην δωρεά του πρώην προέδρου της Χιακής Ομοσπονδίας Γιώργου Μαλαφή, που όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», προσφέρει 4.000  ευρώ τον μήνα στο Σχολείο της Βολισσού.       

Ο Δήμαρχος προέτρεψε τους συμπατριώτες τους αντί να προσφέρουν χρήματα για το καμπαναριό να τα προσφέρουν για την στήριξη της παιδείας και στην δημιουργία των απαιτούμενων συνθηκών ούτως ώστε οι νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στα χωριά τους.  

Μετά την ομιλία του Δρ. Μαλαφή  ακολούθησε συζήτηση για τα προαναφερόμενα, αλλά και άλλα θέματα που αφορούν τον Δήμο Χίου και ειδικά τα χωριά της, καθώς επίσης και την ενίσχυση των δεσμών των ομογενών με την γενέτειρα και την συνεργασία με την δημοτική αρχή.

ΠΗΓΗ: Anamniseis.net

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ