9.6.2021 20:25

Μ. Βουρνούς: «Ναι στον Αναπτυξιακό Οργανισμό αλλά με ασφαλιστικές δικλίδες»

Χρήσιμο εργαλείο αποτελεί για την «Πρωτοβουλία για τη Χίο» ο νέος «Αναπτυξιακός Οργανισμός», καθώς θα ενισχύσει σημαντικά τον Δήμο Χίου με εργατικό δυναμικό.

Σε δηλώσεις του, ο Επικεφαλής της παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Χίο», Μ. Βουρνούς διευκρίνισε ότι από την αρχή της ψήφισης του συγκεκριμένου νόμου, η ίδια η παράταξη προέτρεψε τον Δήμο να επισπεύσει τις διαδικασίες.

Ωστόσο η σύσταση του συγκεκριμένου οργανισμού, θα πρέπει να συνοδεύεται από δικλίδες ασφαλείας:

 «Η πρωτοβουλία, αντίθετα όταν ήταν Δημοτική Αρχή είχε κλείσει παραμάγαζα… εμείς πιστεύουμε ότι ο συγκεκριμένος οργανισμός θα βοηθήσει στο να καμφθούν προβλήματα καθημερινότητας που αντιμετωπίζει ο Δήμος» δήλωσε ο κ. Βουρνούς. 

«Πολύ σημαντικό θέμα για να περάσει μόνο από την Οικονομική Επιτροπή»

Για τον κ. Βουρνού η συγκεκριμένη απόφαση έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και για αυτό ζήτησε με επιστολή του προς τον Πρόεδρο του Δ.Σ. και το Πρόεδρο της Οικονομικής Επιτροπής να μην τεθεί το θέμα μόνο στην Οικονομική Επιτροπή.

Απόρρητη πληροφορία στις παρατάξεις ο νέος «Αναπτυξιακός Οργανισμός»

Ο κ. Βουρνούς σε δηλώσεις του αποκάλυψε ότι οι παρατάξεις έλαβαν mail το οποίο χαρακτηρίστηκε «απόρρητη πληροφορία». Ωστόσο σε καμία περίπτωση το θέμα αυτό δεν θα έπρεπε για τον ίδιο να αποτελεί απόρρητη πληροφορία.

Παράλληλα χαρακτήρισε απόλυτα δικαιολογημένη την αντίδραση των εργαζομένων του Δήμου:

«Το προσωπικό δεν έχει ενημερωθεί αρκετά και επειδή έχει ζήσει καταστάσεις φοβάται πάρα πολύ παρόμοιους οργανισμούς. Οι υπάλληλοι δεν έχουν άδικο σε αυτά τα οποία λένε καθώς πράγματι είναι πολύ εύκολος ο οργανισμός από χρήσιμο εργαλείο να μετατραπεί σε μαγαζάκι».

Τέλος για τον κ. Βουρνού οι δικλίδες ασφαλείας για την τήρηση του σκοπού, του συγκεκριμένου οργανισμού είναι να εποπτεύεται η διαφάνεια με την εγρήγορση όλων των δημοτών.

 

 

 

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ