21.1.2019 20:35

«Λευκή πετσέτα» από τη Δημοτική Κίνηση Ναυτικών

Λίγοι ήταν εκείνοι που πίστεψαν ότι θα έφταναν μέχρι τέλους. Τους τυπικούς τίτλους τέλους της προσπάθειας να δημιουργηθεί δημοτικό ψηφοδέλτιο ανακοίνωσε επισήμως η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Κίνησης Ναυτικών Χίου, αφήνοντας αιχμές για υπονόμευση και απελευθερώνοντας τα μέλη της να πράξουν κατά συνείδηση. Ακολουθεί η ανακοίνωση της:

«Θέλουμε να ενημερώσουμε όλους τους συναδέλφους, συναδέλφισες, φίλες και φίλους ότι η Συντονιστική Επιτροπή της Δημοτικής Κίνησης Ναυτικών Χίου συνήλθε εκτάκτως σήμερα Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 με θέμα «Δημοτική Κίνηση Ναυτικών Χίου & Δημοτικές Εκλογές», και μετά από πολύωρη σύσκεψη αποφάσισε τα κάτωθι

1. Την μη κάθοδο της κίνησης στις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές 
2. Την μη συνεργασία/σύμπραξη της με οποιαδήποτε υποψήφια Δημοτική παράταξη.

Μας ήταν γνωστό από την ημέρα ίδρυσης της κίνησής ότι θα υπάρχει «πόλεμος» εναντίων μας γιατί δεν είμαστε πολιτικοί ούτε πολιτικάντηδες, είμαστε αγνοί και αθώοι πολιτικά και το μόνο «ελάττωμα» μας η αγάπη και το ενδιαφέρον για το νησί μας.

Είναι γνωστό ότι ενωμένες οι ναυτικές Οικογένειες της Χίου και με την προσθήκη των φίλων μη ναυτικών που είναι πάρα πολλοί, θα ήμασταν μεγάλος «πονοκέφαλος» για όλους τους άλλους και γι αυτό περιμέναμε ότι θα «πολεμηθούμε» και ο μεγαλύτερος φόβος ήταν το «χέρι» που θα έβαζαν για την διάσπασή μας, γιατί ξεκινώντας αυτή την κίνηση αφήσαμε απέξω την κομματική μας ταυτότητα με μόνη σκέψη την Χίο μας, χωρίς να σημαίνει ότι καταργούμε τα κόμματα ή ότι εμείς δεν έχουμε την οποιαδήποτε ιδιαίτερη κομματική προτίμηση. Ωστόσο η πολιτική πραγματικότητα έχει τους δικούς της νόμους και δεν καταφέραμε να κρατήσουμε συμπαγή την κίνησή μας , έτσι αποφασίσαμε την μη κάθοδο μας στις Δημοτικές εκλογές.

Η κίνηση μας εφόσον δεν ευοδώθηκε η προσπάθειά της , απελευθερώνει κατά συνείδηση τους φίλους και μέλη της να πράξουν αυτό που πολιτικά τελικά πιστεύουν , έχοντας και κριτήριο να στηρίξουν αυτούς που πιστεύουν ότι βρίσκονται στο πλάι των ναυτεργατών και των οικογενειών τους .

Ευχαριστούμε από καρδιάς όλους εσάς που από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσατε και δείξατε έμπρακτα το ενδιαφέρον και την αγάπη σας για την κίνησή μας, εμείς θα παραμείνουμε σαν Κίνηση Ναυτικών με άμεση προτεραιότητα την βοήθεια(επαγγελματική) σε όσους από τους συναδέλφους την έχουν ανάγκη.».

Η Συντονιστική Επιτροπή
Δημοτικής Κίνησης Ναυτικών Χίου

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ