14.2.2024 9:36

ΛΑΣ Βορείου Αιγαίου: «Να στηριχθούν οι αγρότες εσπεριδοειδών μετά τη χθεσινή καταστροφή της παραγωγής τους»

Το σημερινό πέρασμα της κακοκαιρίας από την Χίο, αποδείχτηκε καταστροφικό για τον Κάμπο του νησιού.

Η σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή των περίφημων εσπεριδοειδών (μανταρίνι, πορτοκάλι, λεμόνι) σε μια περίοδο μάλιστα που η συγκομιδή τους ήταν σε εξέλιξη. 

Οι αγρότες του κάμπου που πλήττονται εδώ και χρόνια από την κοινή αγροτική πολιτική της Ε.Ε. και την εφαρμογή της στο ακέραιο, διαχρονικά από τις κυβερνήσεις, βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να κρατούν «ζωντανό» το βίος τους. 

Φέτος όμως, μαζί με την βαριά φορολογία (υψηλός ΕΝΦΙΑ, φορολόγηση των κτημάτων τους ως οικόπεδα), τα πανάκριβα γεωργικά εφόδια και μέσα, το υψηλό κόστος ηλεκτρικής ενέργειας για την άρδευση, την χαριστική βολή έδωσε και η χαλαζόπτωση, που κατέστρεψε την παραγωγή τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Β.Αιγαίου μαζί με τους αγρότες, θα διεκδικήσει και θα απαιτήσει:

--την πλήρη στήριξη του εισοδήματος των εσπεριδο-καλλιεργητών με αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ αφού η εγκληματική πολιτική των κυβερνήσεων, που βασίζεται «στο πάμε και όπου βγει», αφήνει την παραγωγή τους απροστάτευτη από φυσικές καταστροφές καθώς και

--την στήριξη από την περιφέρεια Βορείου Αιγαίου του δίκαιου αιτήματος τους για αποζημιώσεις. 

Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της ΛΑ.Σ

Αγλαΐα Κυρίτση

Γιώργος Αμπαζής

Γιώργος Τσακαλίας

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ