27.1.2019 11:13

ΛΑ.Σ.: «Υπόλογοι κυβερνήσεις και τοπικοί άρχοντες Δήμου και Περιφέρειας»

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης για το Σαραπιό

Τα έργα φαντάσματα εκδικούνται ! Αυτός ο τίτλος ταιριάζει στην περίπτωση του «φράγματος» στο Σαραπιό.

Έργο σχεδιασμένο από την περίοδο Νομαρχεύοντος του Λαμπρινούδη , που έφτασε να δημοπρατηθεί με ανεπαρκή χρηματοδότηση από την τότε Νομαρχία , το οποίο  εντάχθηκε στο master plan της ΔΕΥΑΧ σε προγραμματική σύμβαση με τη διάδοχη  κατάσταση του δήμου Χίου , αναφορικά με τα δίκτυα από και προς το φράγμα , αποτελεί αυτή τη στιγμή εστία σοβαρών και άμεσων κινδύνων και έχει αποκόψει τα Καρδάμυλα , από την υπόλοιπη Χίο.

Αν και προτάθηκε για ένταξη στο ΕΣΠΑ ουδέποτε εγκρίθηκε είτε λόγω μελετών είτε κατεύθυνσης χρημάτων , αλλά και γιατί η Περιφέρεια διαχρονικά  ούτε που ασχολήθηκε όπως και πολλά άλλα.

Τα παραπάνω συνιστούν εγκληματικές αμέλειες και κυβερνητικών παραγόντων και αυτών που διαχειρίζονται την υδρευτική πολιτική στο νησί τα τελευταία χρόνια.

Η ΔΕΥΑΧ εγκατέλειψε την προγραμματική σύμβαση αφού βρήκε τη λύση των αφαλατώσεων στο Δελφίνι της Λαγκάδας στη λογική λιγότερα κόστη ασχέτως της ακρίβειας των λύσεων, αλλά σου λέει άλλος πληρώνει.

Η δημοτική αρχή Λαμπρινούδη με παλινωδίες και έχοντας άλλοθι στο ΕΣΠΑ και τις κυβερνητικές μνημονιακές  περικοπές των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ –ΣΥΡΙΖΑ, που δε λογαριάζουν ανθρώπινες ζωές , το άφησε στην τύχη του, η δημοτική αρχή Βουρνού ούτε και που ασχολήθηκε ως αναρμόδια παντού  και  τα χρέωσε στο Λαμπρινούδη , η  δε περιφέρεια που κληρονόμησε τυπικά το έργο αδιαφόρησε παντελώς μιας και ασχολούνταν με την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας  , ενώ όλες οι κυβερνήσεις και η σημερινή τα έχουν αφήσει όλα στο ΕΣΠΑ  και  με την εγκληματική τους πολιτική έχουν περικόψει στο έπακρον τα κονδύλια των δημοσίων επενδύσεων , με αποτέλεσμα το Σαραπιό να παραμένει για χρόνια άταφος νεκρός που ήρθε η ώρα να εκδικηθεί.

Όλοι οι παραπάνω που είτε οι οι ίδιοι είτε οι κλώνοι τους διεκδικούν τη ψήφο του χιώτικου λαού , έχουν βαριές ευθύνες γι αυτή την κατάσταση.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου απαιτούμε :

Να γίνουν άμεσα τα έργα και οι τεχνικές μελέτες αποφυγής των κινδύνων που εγκυμονούν από τους αρμόδιους φορείς είτε της περιφέρειας είτε του δήμου.

Να γίνουν οι μελέτες αποπεράτωσης του έργου φυσικής συλλογής νερού που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για ύδρευση και σε πλεονασματικές περιόδους για άρδευση.

Να τύχει το έργο της άμεσης χρηματοδότησης σε όλα τα επίπεδα εδώ και τώρα.

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ