23.1.2023 14:34

Κρατική επιδότηση 200.000 € στη ΔΕΥΑΧ για χρέος 2,5 εκ. ευρώ στη ΔΕΗ- Βίντεο

Σε αριθμούς που στο μέλλουν μπορεί να απειλήσουν ακόμα και τη βιωσιμότητα της εταιρείας, φθάνει το χρέος της ΔΕΥΑΝ Χίου προς τη ΔΕΗ, αφού εξαιτίας της ρήτρας αναπροσαρμογής, ξεπερνά πλέον τα 2,5 εκ. ευρώ.

Η πρόσφατη απόφαση της κεντρικής διοίκησης να επιχορηγήσει τις ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα, ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην ενεργειακή κρίση, αποδεικνύεται σταγόνα στον ωκεανό, αφού σε τοπικό επίπεδο η ΔΕΥΑΝ Χίου, αδυνατεί να ανταπεξέλθει στους υπέρογκους λογαριασμούς αλλά και στο υπέρογκο χρέος που έχει δημιουργηθεί προς τη ΔΕΗ.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μυριαγκό, από τα 20 εκ. ευρώ που αποφάσισε να διαθέσει η κυβέρνηση στις 122 ΔΕΥΑ ανά την Ελλάδα, στη Χίο αντιστοιχούν περί τις 200.000 ευρώ όταν το χρέος προς τη ΔΕΗ ξεπερνά πλέον τα 2,5 εκ. ευρώ.

Όπως εξήγησε ο ίδιος, η ΔΕΥΑΝΧ σε τοπικό επίπεδο, έχει επιλέξει, ανεξαρτήτως λογαριασμού να πληρώνει στη ΔΕΗ κάθε μήνα περί τις 200.000 ευρώ, περιμένοντας όπως είπε, την κεντρική διοίκηση, να αναλάβει πρωτοβουλίες ώστε οι 122 ΔΕΥΑ σε όλη την Ελλάδα, να μπορέσουν αφενός να ανταποκριθούν στο αυξημένο ενεργειακό κόστος, αφετέρου να μπορέσουν να εξαλείψουν το χρέος που έχει δημιουργηθεί.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ