14.7.2021 18:39

"Χίος Μπροστά": "Το "θαυμαστό" βασίλειο του προέδρου της ΔΕΥΑΝΧ"

Από την εξυπηρέτηση των δημοτών , στο real estate για την προστασία του οικοπέδου πολιτικών «φίλων».

Σημαντικές καταγγελίες έγιναν χθες στη λαϊκή συνέλευση στον Καταρράκτη για τον Πρόεδρο του ΔΣ της ΔΕΥΑΝΧ κ. Β. Μυριαγκό, με αφορμή την πιθανή μετεγκατάσταση του βιολογικού καθαρισμού του χωριού.

Συγκεκριμένα καταγγέλθηκαν:

• Αγορά από την ΔΕΥΑΝΧ ,οικοπέδου από συνεργάτη του κ. Μηταράκη για την προτεινόμενη εγκατάσταση του βιολογικού , σε τιμή μικρότερη από αυτή της αρχικής αγοράς.

• Επιλογή του χώρου για τον βιολογικό, μακριά από άλλο πρόσφατα αγορασμένο οικόπεδο από τον ίδιο.

• Παραποίηση των στοιχείων της έκτασης που κατέχει η ΔΕΥΑΧ και είναι έως τώρα εγκατεστημένος ο βιολογικός του χωριού ,με πληρωμένη απαλλοτρίωση ,προκειμένου να εμφανίζεται ο χώρος ως ανεπαρκής για την αναβάθμισή του και την εύρυθμη λειτουργία του.

• Παραπλανητική αιτιολογική εισήγηση για την αναγκαιότητα της μετεγκατάστασης του βιολογικού με αμφιλεγόμενα στοιχεία.

• Ανάθεση σε μελετητή της εκπόνησης περιβαλλοντικής μελέτης του βιολογικού στην θέση του πρόσφατα και αχρείαστα αγορασμένου οικοπέδου στην περιοχή Καλαθού ,σε χρόνο προγενέστερο της πραγματοποίησης της Λαϊκής συνέλευσης.

Με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο επαληθεύτηκε έτσι ο τρόπος που διοικεί ο κ. Μυριαγκός την επιχείρηση με αδιαφάνεια, αλλά συγχρόνως ζημιώνοντας την σε βάρος των δημοτών που καλούνται να πληρώνουν περιττές αγορές οικοπέδων και άσκοπες όπως αποδεικνύεται μελέτες.

Είχαμε καταγγείλει και στο παρελθόν την μη τήρηση πρακτικών, την παραποίησή τους και τις άστοχες αποφάσεις για την αντιμετώπιση υπαρκτών προβλημάτων, τις παλινωδίες που προκαλούν όχι μόνο μείωση της αξιοπιστίας της εταιρίας αλλά και οικονομική ζημιά. (πρόσφατα παραδείγματα βιολογικού Βολισσού, αφαλάτωσης Βροντάδου , πόσιμου νερού στο Λιθί κ.α.)

Αυτά είναι σε γνώση του κ. Δημάρχου ο οποίος καλύπτει πλήρως τον κ. Μυριαγκό και καθίσταται έτσι συνένοχος.

Όλα τα στοιχεία που κατά καιρούς έχουν συγκεντρωθεί, μαζί με τα νέα που προέκυψαν, ξεφεύγουν πλέον από τα πλαίσια ενός δελτίου τύπου και του ελέγχου της αντιπολίτευσης και σύντομα θα αποτελέσουν αντικείμενο ασχολίας των κατάλληλων υπηρεσιών.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ