5.6.2019 11:25

Χιακή Συμπολιτεία: «Καταδικάζουμε την επίθεση κατά του βουλευτή από ιερέα και την έμμεση επιδοκιμασία της από τον Μητροπολίτη»

Η Χιακή Συμπολιτεία καταδικάζει την αήθη επίθεση του ιερέα στα Φλάτσια με ύβρεις και ρίψη κερμάτων εναντίον του βουλευτή Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η εκκλησία, ασχημονώντας, παρεμβαίνει αδικαιολόγητα σε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, τα οποία υπερβαίνουν τον πνευματικό της ρόλο. Δεν προκαλεί εντύπωση, επίσης, το «χάιδεμα» - έμμεση επιδοκιμασία του ιερέα των Φλατσίων από τον Μητροπολίτη Χίου, ο οποίος αναμιγνύεται τακτικά και δημόσια στην πολιτική ζωή με εθνικιστικές και ρατσιστικές κορώνες δημιουργώντας αλγεινές εντυπώσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στάθηκε άτολμη στον διαχωρισμό εκκλησίας - κράτους, ένα διαχωρισμό που θα  περιόριζε τις εξουσιαστικές παρεμβάσεις της εκκλησίας και θα σηματοδοτούσε τη μετατροπή της Ελλάδας σε ουδετερόθρησκο κράτος. Αντ’ αυτού, συνεχίζει να μισθοδοτεί τους κληρικούς από τον κρατικό προϋπολογισμό, την ώρα που δεν κάνει προσλήψεις στην εκπαίδευση και την υγεία, τομείς με σημαντικές ελλείψεις προσωπικού από τις οποίες πλήττεται η κοινωνία.

Δυστυχώς ο βουλευτής έπεσε ο ίδιος θύμα της ατολμίας της κυβέρνησης του.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ