28.8.2020 15:29

Κανένα έργο στο Χαλκειός χωρίς τη συγκατάθεση των κατοίκων [video]

Επιτόπια επίσκεψη του Περιφερειάρχη στις 14 Σεπτεμβρίου για το θέμα της κατασκευής του περιφερειακού δρόμου

Την πλέον λογική οδό, αυτή της επιτόπιας επίσκεψης στο Χαλκειός, προκειμένου να διαπιστωθούν επί τόπου τα προβλήματα που επικαλείται το Τοπικό Συμβούλιο αλλά και η πλειονότητα των κατοίκων του χωριού για το θέμα της χάραξης και κατασκευής του περιφερειακού δρόμου του χωριού, επέλεξε ο Περιφερειάρχης Κώστας Μουτζούρης.

Η απόφαση ελήφθη μετά την παρουσία του προέδρου του χωριού και μελών του Τοπικού Συμβουλίου κατά τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Πέμπτη 27/8 όπου τέθηκαν αναλυτικά όλοι προβληματισμοί για τον υπάρχοντα σχεδιασμό που έγινε το 2003 και που δεν επικαιροποιήθηκε επαρκώς με αποτέλεσμα να μην έχουν συμπεριληφθεί σε αυτόν οι αλλαγές που έχουν γίνει στο χωριό.

Σε αυτό το πλαίσιο Περιφερειάρχης αποφάσισε να αποσύρει το θέμα από συμβούλιο, ώστε να προηγηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου επιτόπια επίσκεψή του στο Χαλκειός.

 «Είμαι της άποψης ότι εφόσον ένα έργο δεν έχει την συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας δεν μπορεί να  προχωρήσει» δήλωσε ο Κ.Μουτζούρης, παίρνοντας διαστάσεις από τον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Μπουγδάνο που φαίνεται ότι είχε αποφασίσει να προχωρήσει το έργο χωρίς τη συγκατάθεση των κατοίκων του Χαλκειούς.

 

 

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ