15.6.2020 15:23

Κ. Μουτζούρης: Συνδέει το νησιωτικό Φ.Π.Α. με μεταναστευτικό και… κορωνοϊό

Τη στιγμή που οι νησιώτες πασχίζουν να αποδείξουν ότι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά του Βορείου Αιγαίου δεν πρέπει να συνδέονται με το μεταναστευτικό, αφού αποτελούν κεκτημένο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα από το 1987, ο περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, έρχεται όχι μόνο να αποδεχθεί την προηγούμενη ρητορική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αλλά να προσθέσει και τον παράγοντα του κορωνοϊού.

 Σε δήλωσή του ενώ αποδέχεται τη συγκεκριμένη σύνδεση, για την οποία στο παρελθόν έχουν υπάρξει σφοδρές αντιδράσεις, ζητά τη μονιμοποίηση του ειδικού φορολογικού καθεστώτος ζητώντας (και ορθώς) την επέκταση του μέτρου και στα μικρότερα νησιά της Περιφέρειας.

Αναλυτικά η δήλωση Μουτζούρη:

Στις 30.6.2020 λήγει η παράταση για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ στις τρεις νήσους της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Λέσβο, Χίο και Σάμο,  η οποία ίσχυε από την 1.1.2020.

Η Περιφερειακή Αρχή Βορείου Αιγαίου ζητά την διατήρηση του μειωμένου συντελεστή  ΦΠΑ στις νήσους αυτές και την επέκταση του στο σύνολο των νήσων των τριών νομών του Βορείου Αιγαίου, δεδομένου ότι οι προϋποθέσεις  που είχαν τεθεί από την Κυβέρνηση ισχύουν ακόμα στο ακέραιο.

Οι μειωμένοι συντελεστές θα πρέπει να καθιερωθούν σε μόνιμη βάση, δεδομένου ότι εκτός από την μεταναστευτική κρίση που πλήττει το Βόρειο Αιγαίο, υπάρχει η κρίση στην τουριστική αγορά λόγω του Κορωναϊού.  

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ