18.4.2023 12:31

Ικανοποίηση για τις πληρότητες και νέος διάλογος για τον Ρουκετοπόλεμο – Βίντεο

Την ικανοποίησή του, τόσο για την προσέλκυση επισκεπτών εκτός Χίου, τις ημέρες του Πάσχα όσο και για τον τρόπο διεξαγωγής του Ρουκετοπόλεμου, εξέφρασε μέσω δηλώσεών του στον «Π» ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Κώστας Βεργίνας.

Όπως εξήγησε, οι κρατήσεις ξεπέρασαν κάθε προσδοκία, αφού από τη Μ. Τετάρτη μέχρι και την επομένη της Κυριακής του Πάσχα, οι πληρότητες, έφθασαν μέχρι και το 100% στην πόλη και στις γύρω περιοχές..

Σύμφωνα με τον κ. Βεργίνα, οι περισσότεροι επισκέπτες ήταν Χιώτες των μεγάλων αστικών κέντρων, Τούρκοι, Κύπριοι αλλά και Έλληνες από άλλες περιοχές.

«Θα οργανωθούμε καλύτερα»

Αναφερόμενος στο ζήτημα της διεξαγωγής του Ρουκετοπόλεμου ο κ. Βεργίνας, εστίασε στο γεγονός της πραγματοποίησης του εθίμου με άψογο τρόπο, υπογραμμίζοντας ότι σημασία έχει η οργάνωση και η καλυτέρευση του τρόπου διεξαγωγής χρόνο με τον χρόνο.

«Δεν συζητάμε για μεταφορά του εθίμου και δεν έχουμε διάθεση να στήσουμε ένα σόου κάπου αλλού. Όπως, ακούγοντας όσα μας είπαν οι κάτοικοι, προσπαθούμε να ορίσουμε ένα πλαίσιο καθώς και κανόνες και βάσει αυτών θα πραγματοποιείται το έθιμο», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η κάλυψη σπιτιών και ενοριών, αντιμετώπισε σημαντικά τις συνέπειες ρίψης των ρουκετών.

Ως προς το θέμα της αποκατάστασης των ζημιών ο κ. Βεργίνας ανέφερε ότι ο Δήμος Χίου δεν μπορεί να χρηματοδοτήσει απευθείας αποκατάσταση ζημιών σε ιδιωτική περιουσία, κάτι όμως που θα κάνει μέσω τρίτου φορέα.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε τα στοιχεία σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ