26.5.2023 6:50

Η ΒΙ.ΑΛ. χρηματοδοτεί… ασφαλτοστρώσεις στην πόλη της Χίου

Συνολικά 1.095.000 ευρώ θα διατεθούν από το Ταμείο Αλληλεγγύης του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου στον Δήμο Χίο, στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση προσβασιμότητας από το Κ.Υ.Τ. της ΒΙ.ΑΛ. στην πόλη της Χίου».

Το έργο πρόκειται να αντιμετωπίσει τμήματα του οδικού δικτύου του Δήμου Χίου που παρουσιάζουν προβλήματα ολισθηρότητας, εκτεταμένες φθορές (λακκούβες) στο οδοστρώματος και αποτελούν αιτία οδικών ατυχημάτων. Τα σημεία που έχουν επιλεγεί παρουσιάζουν την μεγαλύτερη ανάγκη σε συνδυασμό με τον κυκλοφοριακό φόρτο τους και την επικινδυνότητα του οδοστρώματος.

Σύμφωνα με τη μελέτη παρεμβάσεις προβλέπονται στα παρακάτω σημεία :

Ανακατασκευή οδοστρωμάτων των παρακάτω οδούς: Βλαχογιάννη, Βλαταρίας, τμήμα της Κωνστ/νου Τρυπάνη, Παπαστεφάνου, 2η Πάροδος Αγ. Σπυρίδωνα, Καναλά, Νεοφύτου Βάμβα, Γυμνασιάρχου Μαδιά, Ιωάννη Πατέρα, Συνταγματάρχου Καναβουτσή, Εκκλησία  Αγ. Ιωάννη Θεολόγου, Μιχάλων, Χρήστου Μάντικα, Κουβελά Νικ., Καλαμπόκα, Σταμ. Πρωϊου, Δαμιανού, Πιπίνου, Πολεμίδη, Ασωμάτων, Ναυάρχου Καλβοκορέση, Διοσκούρων, Εφέσου, Σμύρνης, Βελαστή, Αμφικλέους, Βατάκη, Κεφάλα,Κανέλου, Μαμούκα, Ποθυτού, Στρουμπή, Δαγκλή, Παπαγιάννη Γκιάλα , Σεκιάρη Σάββα, Ιγνατίου Μητροπολίτη, Εσπερίδων.

Να σημειωθεί ότι στην προσεχή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χίου, αναμένεται να εγκριθούν οι όροι δημοπράτησης του έργου για τη διενέργεια ανοικτής διαδικασίας με στόχο τη συμβασιοποίησή του.

 

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ