27.1.2022 14:39

Η Περιφέρεια ανοίγει δρόμους συνεργασίας με τη ΔΕΥΑΝ Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Εντός δύο μηνών η έναρξη των εργασιών στο Φράγμα Κόρης Γεφύρι – Προμήθεια δύο νέων αφαλατώσεων στο Θόλος- Συζητήσεις για Σαραπιό και Κατράρη

Μία νέα σελίδα συνεργασίας με κύριο γνώμονα την αμεσότερη απορρόφηση κονδυλίων και τη διάθεσή τους σε πραγματικά χρήσιμα έργα, προς όφελος των πολιτών, εγκαινίασαν το μεσημέρι της Πέμπτης, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και η ΔΕΥΑΝ Χίου.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα συνεργασία με τη ΔΕΥΑΝΧ, λέγοντας ότι η Περιφέρεια έχει δεσμεύσει ποσό άνω των 3 εκ. ευρώ για έργα βιολογικών καθαρισμών σε πόλη και χωριά.

Νέες αφαλατώσεις στο Θόλος

Επιπλέον ο Περιφερειάρχης, αναφέρθηκε και στο θέμα των αφαλατώσεων επισημαίνοντας ότι στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο θα αποφασιστεί η διάθεση του ποσού μέσω ΚΑΠ, ύψους 380.000 ευρώ για την προμήθεια δύο νέων μονάδων αφαλάτωσης στο Θόλος.

Προχωρά το Φράγμα

Ο Κώστας Μουτζούρης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο φράγμα Κόρης Γεφύρι, σημειώνοντας ότι έλαβε τη δέσμευση του Υπουργείου ότι εντός 2 μηνών θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την ολοκλήρωσή του με χρονοδιάγραμμα τα 2 χρόνια.

«Σήμερα θα φύγω από τη Χίο περισσότερο καθησυχασμένος», ανέφερε ο κ. Μουτζούρης σχετικά με το θέμα.

Επί τάπητος και τα άλλα φράγματα

Τέλος, υπήρξε αναφορά και για τις συζητήσεις μεταξύ Περιφέρειας και ΔΕΥΑΝΧ αναφορικά με άλλα έργα στη Χίο, όπως η αξιοποίηση του Σαραπιού ή το φράγμα του Κατράρη με τον Κώστα Μουτζούρη να σημειώνει ότι όταν υπάρξουν εξελίξεις θα ακολουθήσουν και ανακοινώσεις επί των συγκεκριμένων θεμάτων.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ