1.2.2023 13:08

Έτοιμη η τοπογραφική αποτύπωση του Λωβοκομείου – Βίντεο

Σύντομα ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου με τη αρχιτεκτόνων εθνικού και πανευρωπαϊκού κύρους

Την ευχάριστη είδηση ότι τελικά η προμελέτη για την τοπογραφική αποτύπωση του Λωβοκομείου, προχωρά απρόσκοπτα και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ακολουθήσει ο διεθνής αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για το σύνολο της αποκατάστασης του ιστορικού κτηριακού συγκροτήματος, μετέφερε μέσα από δηλώσεις του στον «Π» ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής.

Όπως ανέφερε ο ίδιος, η καθυστέρηση προέκυψε από το γεγονός ότι, στην αρχική προγραμματική σύμβαση που είχε υπογραφεί μεταξύ Περιφέρειας και Οίκου Αγάπης, στον οποίο ανήκει το Λωβοκομείο, δεν είχε συμπεριληφθεί το Υπουργείο Πολιτισμού με αποτέλεσμα να χρειαστεί εκ νέου σύνταξη της σύμβασης.

Σύμφωνα με τον κ. Βρουλή το συγκεκριμένο πρόβλημα ξεπεράστηκε και με δεδομένο το γεγονός ότι η τοπογραφική αποτύπωση του Λωβοκομείου έχει ολοκληρωθεί, αναμένεται και τυπικά η εξόφλησή της με το ποσό των 35.000 ευρώ, προκειμένου να ακολουθήσει το επόμενο βήμα, αυτό της προκήρυξης διεθνούς διαγωνισμού για το ιστορικό νοσηλευτικό ίδρυμα, στην οποία θα συμμετάσχουν μελετητές πανευρωπαϊκού κύρους.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ