8.2.2022 14:11

Εργασίες καθαίρεσης σειράς περιπτέρων από τον Δήμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Με την συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας και της Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Χίου

Μια σειρά εργασιών καθαίρεσης περιπτέρων στο κέντρο της πόλης έχει ξεκινήσει η Τεχνική Υπηρεσία, σε συνεργασία με την Τοπική Οικονομική Ανάπτυξη του Δήμου Χίου. Συνολικά δυο περίπτερα έχουν απομακρυνθεί τόσο για την ασφάλεια όσο και τη διατήρηση της αισθητικής στο κέντρο της πόλης.

Ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας και Οικονομικών, Γιώργος Μπελέγρης αναφερόμενος στις συγκεκριμένες εργασίες διαχώρισε τις κατηγορίες των περιπτέρων σε εκείνα τα οποία είναι κτισμένα σε ιδιωτικό χώρο και σε αυτά που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους. 

Στην περίπτωση που κάποια περίπτερα όπως αυτό στη συμβολή της οδού «Κουντουριώτου», το οποίο, είναι κτισμένο σε ιδιωτική έκταση, ο Δήμος Χίου δεν μπορεί να προβεί σε εργασίες καθαίρεσης χωρίς την συναίνεση του ιδιοκτήτη.

«Το συγκεκριμένο περίπτερο ανήκει σε ιδιωτικό χώρο… άρα απαιτείται η συναίνεση του ιδιοκτήτη για να καθαιρεθεί. Συγκεκριμένα για αυτό το περίπτερο έχουμε κλείσει ραντεβού με την πολεοδομία για να δούμε τι κινήσεις πρέπει να κάνουμε και να έρθουμε σε μια συνεννόηση με τον ιδιοκτήτη του περιπτέρου για να δούμε εάν επιθυμεί την καθαίρεση του συγκεκριμένου περιπτέρου» δήλωσε ο κ. Μπελέγρης.

Στην περίπτωση κατά την οποία, τα περίπτερα είναι κτισμένα σε κοινόχρηστους χώρους ο Δήμος, σύμφωνα με τον κ. Μπελέγρη, ερευνά εάν είναι σε ισχύ τα συμβόλαια, τα ενοικιαστήρια και αν είναι εν ζωή οι ιδιοκτήτες ή όχι.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ