28.9.2021 14:07

Έπιασε δουλειά η μελετητική ομάδα του Ε.Μ.Π. στο Λωβοκομείο (ΒΙΝΤΕΟ)

Στόχος η γεωμετρική τεκμηρίωση του μοναδικού κτηριακού συνόλου

Στο Λωβοκομείο βρέθηκε σήμερα το πρωί ο «π» προκειμένου να συναντήσει την ερευνητική ομάδα με επικεφαλής τον καθηγητή του Ε.Μ.Π. της σχολής Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών, Γ. Πανταζή αλλά και το χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, Π. Μπουγδάνο.

Η μελετητική ομάδα έχει αναλάβει την γεωμετρική τεκμηρίωση του κτηριακού συνόλου του Λωβοκομείου, το οποίο όπως δήλωσε ο μηχανικός, Γ. Πανταζής είναι «εντυπωσιακό τόσο από αρχιτεκτονική άποψη αλλά και από θέση».

Σύμφωνα με τον κ. Μπουγδάνο η στεγασμένη επιφάνεια του Λωβοκομείου φτάνει το ένα στρέμμα και περιμετρικά του χώρου 540 στρέμματα έκτασης γης.

Στόχος της μελετητικής ομάδας είναι σε διάστημα ενός με δυο μηνών να αποτυπώσει το σύνολο του χώρου αξιοποιώντας ειδικά τοπογραφικά εργαλεία τόσο επίγεια όσο και εναέρια προκειμένου να ακολουθήσει σε δεύτερη φάση ο διαγωνισμός ιδεών που είχε αναγγείλει ο Περιφερειάρχης, Κ. Μουτζούρης.

Ο Παντελής Μπουγδάνος τόνισε ότι η Περιφέρεια θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναβίωση του χώρου:

«Υλοποιούμε τη βούληση και την πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη, Κ. Μουτζούρη να προχωρήσουμε σε έναν Πανελλήνιο διαγωνισμό ιδεών, ο οποίος θα μας δείξει σκέψεις και προτάσεις για αξιοποίηση του χώρου διότι θα πρέπει να ξαναζωντανέψει».

Ερωτώμενος ο κ. Πανταζής για το αν πρόκειται για μια εύκολη διαδικασία τόνισε ότι δεν είναι εύκολη υπόθεση καθώς θα πρέπει να λάβει κανείς υπόψη τις ιδιαιτερότητες του χώρου.

Κατά τη διάρκεια της αποτύπωσης ο κ. Πανταζής ανέφερε ότι είναι εντυπωσιασμένος από τον προσανατολισμό, τη θέση και την μοναδική αρχιτεκτονική του.

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ