12.5.2019 13:07

Έντονο κινεζικό ενδιαφέρον για τη Χίο

Ο Δήμαρχος Χίου κ. Μανώλης Βουρνούς συναντήθηκε στο δημαρχείο με πολυμελή αντιπροσωπεία από την περιοχή Yangzhou της Κίνας (4,5 εκ. κάτοικοι). 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων. Ο Δήμαρχος Χίου παρουσίασε την ιστορία, τις παραδόσεις, τα αξιοθέατα και την οικονομία του νησιού μας ενώ ο αντιδήμαρχος YotongLiu της Yangzhou εκτός την παρουσίαση της περιοχής του αναφέρθηκε στην μεγάλη διεθνή κηπευτική έκθεση (internationalhorticulturalexhibition) που οργανώνεται στην Yangzhou από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2021, σε έκταση 320 εκταρίων που θα διαμορφωθεί κατάλληλα.  

Ο κ. YotongLiu προσκάλεσε τη Χίο να συμμετέχει στο διεθνές τμήμα της έκθεσης όπου θα δοθεί η δυνατότητα προβολής της Χίου και των προϊόντων της.

Επίσης συμφωνήθηκε ένα πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των πόλεων με κοινό στόχο την προώθηση των τουριστικών και πολιτιστικών ανταλλαγών.

Η ανάπτυξη των σχέσεων με την Κίνα, που σταδιακά εξελίσσεται ως ένας σημαντικός εταίρος για την Ελλάδα, είναι ένας βασικός στόχος και για τη Χίο που έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τρεις κινεζικούς Δήμους.  Η ενέργεια εντάσσεται στη στρατηγική επιλογή της εξωστρέφειας και "διπλωματίας πόλεων" του Δήμου Χίου που μεταξύ άλλων εκφράζεται με συμμετοχή σε ευρωπαϊκά προγράμματα και ανταλλαγή τεχνογνωσίας με διεθνείς εταίρους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ