3.4.2023 12:49

Εγκαινιάζεται το Φράγμα Κόρης Γεφύρι στις 27 Απριλίου – Βίντεο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και παραδίδεται στη ΔΕΥΑΝ Χίου για διαχείριση

Το σημαντικότερο ίσως έργο ανάπτυξης της Χίου, το πολυπόθητο Φράγμα Κόρης Γεφύρι, αποτελεί πλέον πραγματικότητα.

Ύστερα από καθυστερήσεις και αστοχίες δεκαετιών, που κόστισαν αρκετά εκατομμύρια ευρώ, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου κατάφερε να υλοποιήσει το επί χρόνια ημιτελές έργο και να ετοιμάζεται πλέον να το παραδώσει προς χρήση στη ΔΕΥΑΝ Χίου.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Παντελή Βρουλή, οι εργασίες αντικατάστασης του μανδύα ολοκληρώθηκαν και ήδη η Περιφερειακή Ενότητα, προγραμματίζει τελετή εγκαινίων στις 27 Απριλίου, στην οποία εκτός των άλλων έχει προσκληθεί και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και ο Γ.Γ. του Υπουργείου.

Παράλληλα, εξήγησε ο κ. Βρουλής, έχουν παραγγελθεί και αναμένεται να τοποθετηθούν στο φράγμα τα αντισεισμικά όργανα παρακολούθησης ώστε στο προσεχές διάστημα ο ταμιευτήρας του φράγματος να μπορεί να γεμίσει με νερό.

«Αυτό το οποίο εμείς είχαμε αναλάβει ο Περιφερειακή Ενότητα Χίου, το καταφέραμε. Πλέον παραδίδουμε το έργο στη ΔΕΥΑΝ Χίου, η οποία είναι και ο τελικός αποδέκτης του έργου», ανέφερε, ευχαριστώντας δημόσια όσους συνέβαλλαν στην ολοκλήρωση του Φράγματος.

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ