17.9.2021 15:15

«Η πολιτική έπαρση της Δημοτικής Αρχής βλάπτει τη Χίο»

Ολομέτωπη επίθεση της «Πρωτοβουλίας» με αιχμή του δόρατος Νομικό Πρόσωπο, Ιωνικό και συνεργασίες

Ολομέτωπη επίθεση στη Δημοτική Αρχή Κάρμαντζη, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου εξαπέλυσαν τα στελέχη της «Πρωτοβουλίας για τη Χίο» με τον πρώην Δήμαρχο Μανώλη Βουρνού και τους Παντελή Καμπούρη και Νίκο Λαμπρινούδη να θέτουν σειρά σημαντικά ζητημάτων όπως οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Χίου, το Ιωνικό Κολυμβητήριο αλλά και τον Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

«Το μέλλον δεν μπορεί να περιμένει τις εκλογικές τακτικές του Δημάρχου»

Την αρχή έκανε ο πρώην Δήμαρχος Μανώλης Βουρνούς με το θέμα του αναπτυξιακού οργανισμού, κάνοντας λόγο για κακώς εννοούμενη συναλλαγή της δημοτικής αρχής με ημετέρους αντί να εστιάσει στο πως αυτός ο Οργανισμός θα εξυπηρετήσει τις πραγματικές ανάγκες του Δήμου Χίου.

«Αυτό που ζητάμε είναι μία πραγματική μελέτη βιωσιμότητας με πραγματικές συνθήκες λειτουργίας αλλά και την πλήρη απαλοιφή όλων των φωτογραφικών διατάξεων», ανέφερε.

«Αφήσαμε έργο…»

Στην ανάγκη αφύπνισης της δημοτικής αρχής, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην πρόεδρος του Νομικού Προσώπου Παντελής Καμπούρης, σημειώνοντας ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε έργα 10 εκ. ευρώ τα οποία έχει κληθεί να φέρει σε πέρας η δημοτική αρχή Κάρμαντζη.

Κατηγόρησε δε, τη σημερινή διοίκηση του Νομικού Προσώπου ότι, επιχειρεί να καλύψει την ανεπάρκειά της, μέσα από επιθέσεις στη δημοτική αρχή της «Πρωτοβουλίας».

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχαν και όσα ανέφερε για εξωθεσμικούς παράγοντες που εμπλέκονται με διοικητικά θέματα του Δήμου, χωρίς όμως να τους κατονομάζει ενώ έκλεισε λέγοντας ότι για δύο χρόνια δεν προχωρά απολύτως τίποτα.

«Πλήρης στασιμότητα»

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η τοποθέτηση του Νίκους Λαμπρινούδη, ο οποίος εστίασε κυρίως στο Ιωνικό Κολυμβητήριο, σημειώνοντας ότι διαπιστώνεται στασιμότητας σε όλα τα επίπεδα κάτι που έχει αρχίσει ήδη να δημιουργεί σημαντικά προβλήματα.

«Ο σχεδιασμός θα έπρεπε να έχει επιταχυνθεί. Σήμερα ανακαλύπτουμε ότι ο ανάδοχος της τέντας που κανονικά θα έπρεπε να έχει εγκατασταθεί, ζήτησε 7 μήνες παράταση, τη στιγμή που το χρονοδιάγραμμα ήταν 8 μήνες. Πάμε λοιπόν, τον Απρίλιο του 2022 για να δούμε τι θα γίνει», ανέφερε και προσέθεσε ότι η ίδια στασιμότητα επικρατεί και με τη μελέτη του μηχανοστασίου, που ήταν «έτοιμο φαγητό» για τη σημερινή δημοτική αρχή.

«Το κολυμβητήριο είχε φθάσει τους 1.000 ενεργούς χρήστες που δεν ξέρουν τώρα τι θα γίνει. Υπάρχουν λύσεις αλλά τα προβλήματα δεν λύνονται μόνα τους», κατέληξε.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ