19.7.2019 15:10

Η Χίος αποχαιρετά - προς το παρόν- τις περιπατητικές διαδρομές

Για πράξη εκδίκησης στη Χίο από την Χρ. Καλογήρου κάνει λόγο ο Σταμάτης Κάρμαντζης λέγοντας ότι το έργο θα επανενταχθεί από τον Κώστα Μουτζούρη

Στην απόρριψη ενός από τα πιο σημαντικά έργα, του δικτύου πεζοπορικών διαδρομών προχώρησε η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, εξαιτίας της έλλειψης μελέτης από τη Διεύθυνση Δασών Χίου.

Το έργο θα χρηματοδοτούταν με 750.000 ευρώ και για τον συγκεκριμένο μάλιστα σκοπό είχε υπογραφεί 3μερής Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας, του Δήμου Χίου και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου η οποία θα εκπροσωπούσε τη Διεύθυνση Δασών.

Όπως εξήγησε στον «π» ο αντιπεριφερειάρχης Σταμάτης Κάρμαντζης, όλες οι μελέτες είχαν πάρει την έγκριση από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

«Ωστόσο η διαχειριστική αρχή ζήτησε μία μικρή μελέτη από τη Διεύθυνση Δασών Χίου. Εξαιτίας όμως του γεγονότος ότι κανένας φορέας από τους τρεις δεν έχει δασολόγο, έπρεπε να ανατεθεί μελέτη ύψους 35.000 ευρώ σε εξωτερικό συνεργάτη. Είπαμε λοιπόν να προχωρήσει το μεγάλο κομμάτι του έργου και στο μεταξύ να προλάβει να ολοκληρωθεί η μικρή μελέτη. Αντ’ αυτού όμως η Διαχειριστική απέρριψε τη χρηματοδότηση του έργου πέρα από κάθε λογική. Το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών είναι ένα έργο για το οποίο έχουν παλέψει πολλοί, μεταξύ αυτών εγώ, ο Γιώργος Χαλάτσης, ο Γιώργος Μισετζής από το 1999», ανέφερε ο κ. Κάρμαντζης.

Ευθύνες στη Χριστιάνα Καλογήρου

Μιλώντας στον «π» ο Αντιπεριφερειάρχης και νέος Δήμαρχος Χίου, επέρριψε τις ευθύνες της συγκεκριμένης εξέλιξης στην απερχόμενη Περιφερειάρχη Χρ. Καλογήρου κάνοντας λόγο για πράξη εκδίκησης απέναντι στη Χίο και στους Χιώτες.  

«Στη Σάμο για παράδειγμα δόθηκαν τα ίδια χρήματα με συνοπτικές διαδικασίες. Αυτό είναι η ουσία της άνισης μεταχείρισης. Θέλω να επισημάνω ότι δεν έχουμε κανένα παράπονο ειδικά από τον Γιώργο Πλακωτάρη. Κλήθηκε να λύσει έναν γόρδιο δεσμό αλλά δεν υπήρχε η πολιτική βούληση από την πολιτική προϊσταμένη που είναι η κα. Καλογήρου», εξήγησε ο ίδιος και συνέχισε λέγοντας:

«Το έργο, ας το βάλουν καλά στο μυαλό τους ορισμένοι, θα το εκτελέσουμε ο κόσμος να έρθει πάνω – κάτω. Θα επανέλθουμε με τη νέα περιφερειακή αρχή του Κ. Μουτζούρη από τον Σεπτέμβρη, οπότε θέλω να είμαι καθυσηχαστικός. Όσο για τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Χίου έκανε άψογα τη δουλειά της αυτά τα τελευταία 5 βασανιστικά χρόνια που η Χίος διεκδικούσε τα αυτονότητα».

 

 

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ