25.11.2020 20:12

Δωρεά τροφίμων του "Σταύρος Νιάρχος" στον Δήμο Χίου

Ο Δήμος Χίου, υπό τον συντονισμό της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, αποδέχθηκε δωρεά τροφίμων τα οποία προσφέρθηκαν από το «Κοινωφελές Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος». Τα είδη προορίζονται για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων που επλήγησαν από τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας τού COVID-19 και θα διανεμηθούν μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου.

Έπειτα από συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου και, σύμφωνα με το απόσπασμα πρακτικού της 22ας Σεπτεμβρίου 2020 με αριθμό 659/2020, αποφασίστηκαν τα κριτήρια και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ένταξης ως εξής:

-Ετήσιο καθαρό εισόδημα έως 5.500,00 ευρώ για ένα άτομο, εξαιρουμένου του επιδόματος αναπηρίας. Το ποσό αυτό θα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 ευρώ για τον/την σύζυγο και κατά 1.200,00 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο ή προστατευόμενο μέλος. Οι τόκοι καταθέσεων, (και το ποσό των τόκων και το ποσό των καταθέσεων που τους δημιούργησε), θα συνυπολογίζονται και θα προσαυξάνουν το ετήσιο δηλούμενο εισόδημα. Δεν θα λαμβάνονται υπόψη τα τεκμαρτά εισοδήματα, (ιδιοκατοίκηση, αυτοκίνητα, σκάφη κ.λ.π.), για την αναγνώριση κάποιου ως δικαιούχου.

-Πολύτεκνοι, τρίτεκνοι, άτομα με αναπηρία, μονογονεϊκές οικογένειες και λοιπές ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, δύνανται να ενταχθούν στους δικαιούχους, ύστερα από αιτιολογημένη έκθεση της κοινωνικής λειτουργού. -Δικαιούχοι δεν δύνανται να είναι οι κάτοχοι δύο (2) και πλέον ακινήτων, (κύριας κατοικίας χωρίς όριο στα τ.μ. και ακόμη ενός), εκτός και εάν συντρέχουν σοβαροί κοινωνικοί λόγοι, που θα τεκμηριώνονται από έκθεση κοινωνικής λειτουργού. Οικοπεδικές εκτάσεις και αγροτεμάχια, που στο σύνολό τους υπερβαίνουν σε έκταση τα 20 στρέμματα, (20.000 τ.μ.), αποτελούν αιτία μη ένταξης στο πρόγραμμα.

-Δικαιούχοι δεν δύνανται να είναι οι κάτοχοι πλέον του ενός (1) αυτοκινήτου σε κυκλοφορία.

-Τα ενήλικα μέλη ηλικίας 18+ που διαβιούν με την πατρική τους οικογένεια, στην ίδια οικία με τους γονείς τους και είναι άνεργα, θα υπολογίζονται ως προστατευόμενα μέλη. Συνεπώς εάν ο γονέας τυγχάνει δικαιούχος θα αυξάνεται η ποσότητα των παρεχομένων ειδών προς αυτόν. Θα λογίζεται όμως ξεχωριστή οικογένεια συγκατοικούντος τέκνου, εφόσον αυτό είναι έγγαμο, ή γονέας μονογονεϊκής οικογένειας, (διαζευγμένοι - ες με ανήλικα τέκνα).

Απαιτούμενα Δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομισθούν από τους ενδιαφερόμενους:

 

1.        Αίτηση υπ. Δήλωση του Ν/1599/1986 με τα στοιχεία του ενδιαφερομένου προς την κοινωνική υπηρεσία του Δήμου Χίου.

2.        Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.

3.        Φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας. 

4.        Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας.

5.        Έκθεση κοινωνικής Έρευνας από Κοινωνικούς Λειτουργούς του Δήμου, όπου απαιτείται.

6.        Εκκαθαριστικό τρέχοντος οικονομικού έτους. 

7.        Αντίγραφα δηλώσεων Ε1 και Ε9.

8.        Φωτοτυπία βιβλιαρίου πρόνοιας εφόσον υπάρχει.

9.        Κάρτα ανεργίας και βεβαίωση για λήψη επιδόματος τακτικής ανεργίας (με παράταση λόγω COVID-19).

10.      Οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο ότι έχουν πληγεί από τις οικονομικές συνέπειες του νέου κορωνοϊού COVID-19.

11.      Εγκεκριμένη αίτηση ΚΕΑ (όπου απαιτείται).

12.      Έντυπο ενημέρωσης και συγκατάθεσης για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σύμφωνα με το άρθρο 13GDPR(διατίθεται από την υπηρεσία μας).

 

Οι ενδιαφερόμενοι, αφού συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, μπορούν να τα καταθέτουν στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας, Παιδείας και Πολιτισμού (Δημοτική Πινακοθήκη) και στο κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου (Περιφερειακός Καστρομηνά) έως τις 11 Δεκεμβρίου.

Για οποιαδήποτε πληροφορία ή διευκρίνιση καλέστε στα τηλέφωνα:  2271351753 – 754.

 

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ