Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το έργο δημιουργίας δεύτερης οδικής εξόδου από τη Συκιάδα, ένα αίτημα που, σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Χίου Παντελή Βρουλή, έχει τεθεί επανειλημμένα από την τοπική κοινωνία και συνδέεται άμεσα με την ανάγκη ενίσχυσης της ασφάλειας των κατοίκων του χωριού.
Ο Παντελής Βρουλής, αναφερόμενος στο σημείο στο οποίο βρίσκεται σήμερα το έργο, σημείωσε ότι είχε ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, έστω και με ένα αρχικό μικρό ποσό, προκειμένου να δημιουργηθεί ο απαραίτητος κωδικός και να μπορεί να κινηθεί διοικητικά η διαδικασία.
Όπως εξήγησε, η παρέμβαση αφορά δρόμο που θα λειτουργήσει ως δεύτερη έξοδος για τη Συκιάδα, με ιδιαίτερη σημασία σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, όπως μία πυρκαγιά. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν είναι απλώς κυκλοφοριακό, αλλά έχει σαφή διάσταση πολιτικής προστασίας, καθώς σήμερα οι κάτοικοι δεν διαθέτουν επαρκή εναλλακτική διέξοδο σε περίπτωση κινδύνου.
«Είναι κάτι το οποίο το είχαμε βάλει στο πρόγραμμα, στο τεχνικό πρόγραμμα. Είχαμε βάλει πέντε χιλιάρικα μόνο και μόνο για να υπάρχει ο κωδικός του, ώστε να μπορεί να προχωρήσει το έργο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης Χίου.
Σύμφωνα με τον ίδιο, το προηγούμενο διάστημα υπήρξαν διαφωνίες γύρω από τη χάραξη του δρόμου, ωστόσο οι τεχνικές υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, έπειτα από επιτόπια επίσκεψη στην περιοχή, κατέληξαν στην πορεία που θα ακολουθηθεί. Το σημείο αναφοράς βρίσκεται κοντά στο γήπεδο, από όπου προβλέπεται να καταλήγει ο νέος δρόμος.
Ο Παντελής Βρουλής επισήμανε ότι η συγκεκριμένη λύση έχει πλέον τύχει αποδοχής, στοιχείο που επιτρέπει στην Περιφέρεια να προχωρήσει στο επόμενο στάδιο. «Υπήρχαν κάποιες διαφωνίες, θα έλεγα, στη χάραξη. Από εκεί και πέρα οι τεχνικές υπηρεσίες μας, σε επίσκεψη που συμφώνησαν εκεί στο γήπεδο που βγαίνει από την Συκιάδα, όπου θα βγει ο δρόμος από εκεί, να ακολουθήσουν αυτή την πορεία. Κάτι το οποίο έχουν συμφωνήσει οι πάντες», σημείωσε.
Με βάση τα όσα ανέφερε, η μελέτη του έργου έχει ήδη ξεκινήσει και αναμένονται σύντομα τα πρώτα αποτελέσματα, ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο για τα επόμενα βήματα. Ο αντιπεριφερειάρχης Χίου εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της υπόθεσης, τονίζοντας ότι το έργο βρίσκεται πλέον σε καλό δρόμο.
«Επομένως, είμαστε σε καλό δρόμο. Η μελέτη έχει ξεκινήσει. Πιστεύω ότι σύντομα θα έχουμε και εκεί τα αποτελέσματα, γιατί μην ξεχνάμε ότι αν γίνει μια φωτιά δεν έχουν διέξοδο οι Συκιαδιώτες», δήλωσε ο Παντελής Βρουλής.
Ακολουθήστε μας στο Google News. Μπείτε στην Viber ομάδα μας και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο.