25.11.2020 12:42

Δημιουργία ψηφιακού μουσείου για τη Χίο και τον Όμηρο

Κατά το πρότυπο του ψηφιακού μουσείου της Ακαδημίας Πλάτωνος

Διαφοροποιείται όπως όλα δείχνουν ο εδώ και χρόνια σχεδιασμός του Δήμου Χίου για τη δημιουργία Κέντρου Ομηρικής Προβολής στη Δασκαλόπετρα, με τη δημοτική αρχή να προσανατολίζεται στη δημιουργία ενιαίου ψηφιακού μουσείου μέρος του οποίου θα αποτελεί το Κέντρο Ομηρικής Προβολής.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τουρισμού Κώστα Βεργίνα, ο Δήμος Χίου βρίσκεται ήδη σε προχωρημένες συζητήσεις με το ερευνητικό κέντρο «Αθηνά» προκειμένου να στηθεί και να χρηματοδοτηθεί μέσω του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», ένα ψηφιακό μουσείου για τη Χίο, κατά τα πρότυπα του ψηφιακού μουσείου της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Όπως είπε, μέσα σε αυτό το έργο θα ενταχθεί ως υποέργο και το Κέντρο Ομηρικής Προβολής, που θα αφορά αποκλειστικά τον Όμηρο και το οποίο θα στεγάζεται στο ακίνητο του Αγίου Γεωργίου στην περιοχή.

Ήδη πάντως ο Δήμος Χίου έχει συμφωνήσει με το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Ιερού Ναού για καταβολή μειωμένου ενοικίου μέχρι την εκκίνηση λειτουργίας του κέντρου.

Ο έντυπος «πολίτης» ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα! Συμπληρώστε την διεύθυνση σας εδώ.

Ειδήσεις σήμερα. Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας και στο Google News. Περιμένουμε τα σχόλια σας στο Facebook Page μας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ