Αυτοδιοίκηση

29/6/18 12:22

τελ. ενημ.: 29/6/18 14:01

ΒΙΝΤΕΟ | Στα «τυφλά» η ανακύκλωση από εδώ και πέρα

Σε καταγγελία της σύμβασης με την «Οικόπολις» προχωρά ο Δήμος Χίου, χωρίς να δίνει απαντήσεις για την επόμενη ημέρα

Την αιφνιδιαστική απόφαση να καταγγείλει την σύμβαση για την ανακύκλωση με την εταιρεία «Οικόπολις» και να την παραχωρήσει σε άλλο ιδιώτη εντός ή εκτός Χίου, ανακοίνωσε το πρωί της Παρασκευής στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης.

Όπως είπε η συνεργασία με την εταιρεία είναι ανέφικτη πλέον και για το λόγο η δημοτική αρχή έλαβε την απόφαση να καταγγείλει τη σύμβαση με απόφαση που θα παρθεί στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

Έφθασε μέχρι και την Κίνα

Ερωτώμενος για ποιο λόγο διαφωνεί ο Δήμος με την ιδιωτική εταιρεία ο κ. Μπελέγρης αναφέρθηκε στα ήδη γνωστά, ότι δηλαδή η εταιρεία χαρακτηρίζει ως απορρίμματα τα ανακυκλώσιμα με μικρή εμπορική αξία ζητώντας την ταφή τους στον ΧΥΤΑ της νότιας Χίου. Προκειμένου μάλιστα να στηρίξει το συγκεκριμένο ευφυολόγημα έφθασε να μπλέξει μέχρι και την κινεζική αγορά ανακύκλωσης λέγοντας ότι το πρόβλημα ξεκινά με μία από τις μεγαλύτερες αποθήκες ανακυκλώσιμων υλικών στην Κίνα.

Σε αχαρτογράφητα νερά

Η εμμονική στάση του Δήμου απέναντι στην ιδιωτική εταιρεία αποκαλύφθηκε πλήρως και από το γεγονός ότι ερωτώμενος ο αντιδήμαρχος Γ. Μπελέγρης για το ποια είναι τα επόμενα βήματα μετά την καταγγελία της σύμβασης, απάντησε με υποθετικά σενάρια και πολλά… «εάν».

Και αυτό γιατί ναι μεν ανακοινώθηκε η απόφαση διακοπής της σύμβασης με την «Οικόπολις» ωστόσο κανείς δεν γνωρίζει τι θα γίνει την επόμενη ημέρα.

«Υπάρχει ακόμα ένας ιδιώτης που δραστηριοποιείται στη Χίο. Αν δεν δείξει ενδιαφέρον τότε μέσω του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων που έχει ο Δήμος και με μηχανήματα δικά μας θα τα μεταφέρουμε σε οργανωμένο κέντρο ανακυκλώσιμων υλικών στην Αθήνα», είπε, μεταφέροντας την πεποίθηση ότι η Ανακύκλωση ακόμα και μετά από αυτή την εξέλιξη θα συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά.

Θα συνεχίσουμε ακόμα και αν είναι ζημιογόνα

Ο ίδιος πάντως παρότι λίγα λεπτά νωρίτερα είχε επισημάνει ότι ο Δήμος προστατεύει τα χρήματα των Δημοτών, αργότερα αντέκρουσε αυτή του τη δήλωση λέγοντας ότι ο Δήμος θα συνεχίσει την ανακύκλωση ακόμα και αν αυτή η δραστηριότητα είναι ζημιογόνα. «Ο Δήμος δεν είναι ιδιωτική επιχείρηση, ασκεί κοινωνική πολιτική και προστατεύει το περιβάλλον», δήλωσε.

Σε περιπέτειες…

Ο αντιδήμαρχος εμφανίστηκε αισιόδοξος, απαντώντας στο ερώτημα για το ποιες θα είναι οι κυρώσεις του Δήμου μετά την καταγγελία της σύμβασης. «Οικονομικές κυρώσεις βάσει της σύμβασης δεν υπάρχουν. Το σίγουρο είναι ότι θα ακολουθήσουν αστικά δικαστήρια. Από κει και πέρα είμαστε σχεδόν σίγουροι ότι τα στοιχεία που κατέχουμε είναι ικανά να μην οδηγήσουν τον Δήμο σε καταβολή αποζημίωσης», εξήγησε.

Σχόλια άρθρου: 0
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση