18.9.2018 16:04

ΒΙΝΤΕΟ | Ονομαστικά τελικά η μήνυση του Δήμου Χίου κατά του Δ. Βίτσα

Μία απροσεξία στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου αποτέλεσε την αφορμή της εκ νέου καθυστέρησης στην υποβολή μήνυσης του Δήμου Χίου κατά του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, εξαιτίας της καταπάτησης της προσωρινής απόφασης του Σ.τ.Ε. που προβλέπει ότι ο ανώτερος αριθμός προσφύγων και μεταναστών στη ΒΙ.ΑΛ. δεν μπορεί να ξεπερνά τα 1.274 άτομα.

Έτσι ενώ η απόφαση του Δ.Σ. προέβλεπε την ονομαστική μήνυση κατά των υπευθύνων, η εντολή που δόθηκε στην δικηγόρο Πέννυ Τασσοπούλου ήταν η κατάθεση μήνυσης κατά παντός υπευθύνου, κάτι που θα ελάττωνε τις πιθανότητες θετικού αποτελέσματος για τον Δήμο.

Με προ ημερών παρέμβασή της η κα. Τασσοπούλου ζήτησε την τροποποίηση της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ώστε η μήνυση να είναι κατά συγκεκριμένων προσώπων.

Το μεσημέρι της Τρίτης η Οικονομική Επιτροπή επανέφερε το  θέμα προς συζήτηση για να διαπιστωθεί ότι η απόφαση του Δ.Σ. ήταν άλλη από αυτή για την οποία ενημερώθηκε η Δικηγόρος και δεύτερον να επαναβεβαιωθεί ότι η μήνυση θα κατατεθεί προσωπικά κατά του Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής Δ. Βίτσα, του Γ.Γ. του Υπουργείου Κων/νου Παπαδημητρίου και κατά του Διευθυντή της Υπηρεσίας Πρώτης Υποδοχής Α. Ηλιόπουλου.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ