Αυτοδιοίκηση

28/4/20 14:38

τελ. ενημ.: 28/4/20 14:38

ΒΙΝΤΕΟ- «Η πολύ σκόνη στο Βόρειο Αιγαίο «κούμπωσε» τις μεταφορές στην ενδοχώρα»

Συμπαράσταση και αλληλεγγύη στα νησιά ζητά ο Δήμαρχος Χίου Στ. Κάρμαντζης στον απόηχο της σύσκεψης με τον Νότη Μηταράκη

Να επιδείξουμε ωριμότητα ως τοπικές νησιωτικές κοινωνίες ώστε να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε τον σεβασμό και την έμπρακτη αλληλεγγύη των κατοίκων και των αιρετών της ηπειρωτικής Ελλάδας, συνέστησε μέσα από δηλώσεις του στο Politischios.gr o Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.

Στον απόηχο τόσο των επεισοδίων σε Σάμο και Χίο όσο και της χθεσινής ευρείας τηλεδιάσκεψης με τον Υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, ο Δήμαρχος Χίου, έκανε λόγω για ανάγκη στήριξης των Δήμων της ηπειρωτικής Ελλάδας, σημειώνοντας ότι το θέμα των μεταφορών στην ενδοχώρα θα ζητηθεί εντονότερα τόσο από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας όσο και από την Ένωση Περιφερειών.

«Σηκώθηκε πολύ σκόνη και κουμπώθηκαν στην ηπειρωτική Ελλάδα. Οι εικόνες οι οποίες πέρασαν μέσω των Μ.Μ.Ε., «κούμπωσαν» τους Δημάρχους και τους κατοίκους των περιοχών, οι οποίοι μεγιστοποίησαν μέσα στο μυαλό τους ενδεχομένως και πράγματα τα οποία δεν ήταν αληθινά, με την έννοια του μεγέθους», ανέφερε ο Δήμαρχος, σημειώνοντας ότι απωλέσαμε τη συμπάθεια των κατοίκων της ηπειρωτικής χώρας.

Τέλος ο Δήμαρχος ανέφερε ότι θα πρέπει το βάρος που σηκώνουν τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να κατανεμηθεί με τρόπο λογικό και δίκαιο, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σχόλια άρθρου: 0