18.9.2020 13:43

Απολογισμός έτους με στόχους υγεία, ύδρευση και έργα υποδομών

Τους βασικούς άξονες προτεραιοτήτων πάνω στους οποίους πορεύτηκε τον πρώτο χρόνο ανάληψης των καθηκόντων του, παρουσίασε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ο Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Μπουγδάνος.

Ο ίδιος χαρακτήρισε ως μεγάλη πρόκληση τα ζητήματα διοικητικού μηχανισμού λέγοντας ότι η Περιφερειακή Ενότητα ήταν υποστελεχωμένη σε όλες τις υπηρεσίες και σημειώνοντας ότι η αδυναμία προσλήψεων αντιμετωπίστηκε με την αναβάθμιση των κριτηρίων και των απαιτήσεων για τους νεοπροσληφθέντες συμβασιούχους.

«Το στελεχιακό δυναμικό των 8μηνιτών έχει πλέον πλούσια επιστημονικά κριτήρια κατάρτισης που θα βοηθήσουν το έργο μας έστω τους επόμενους λίγους μήνες.

Ταυτόχρονα η καθημερινή συνεργασία με το υφιστάμενο προσωπικό και ο σεβασμός στην ιεραρχία και τα προσόντα του καθενός έχουν αυξήσει κατακόρυφα το ρυθμό παραγωγικότητας», ανέφερε.

Τα έργα υποδομής

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στα έργα υποδομής, επισημαίνοντας ότι η Π.Ε. Χίου ανέλαβε την ευθύνη και την συμπληρωματική χρηματοδότηση της πτέρυγας της Παθολογικής του «Σκυλίτσειου», καθώς και την επίσπευση των ενεργειών για τη συνολική αναβάθμιση του αεροδρομίου, με τη δημοπράτηση των έργων μετατόπισης της παραλιακής και την τάχιστη ολοκλήρωση των συγκεκριμένων διαδικασιών.

Αποκάλυψε δε ότι εντός της εβδομάδας ολοκληρώνονται οι διαδικασίες καθορισμού ελέγχου της ευστάθειας του σκληρού επιχώματος του φράγματος Κόρης Γεφύρι.

«Επιπλέον διασώσαμε το έργο διαμόρφωσης της «μεγάλης φυσικής διαδρομής» της Χίου με την καθοριστική συμβολή και συνεργασία των Φίλων Μονοπατιών Χίου.

Το έργο έχει υποβληθεί ολοκληρωμένο για αξιολόγηση – χρηματοδότηση στη Διαχειριστική Αρχή Βορείου Αιγαίου και με την υλοποίησή του, θα δώσει το στίγμα της επιθυμητής ανάπτυξης για τη Χίο των επόμενων χρόνων», προσέθεσε.

Η σημαία του μεταναστευτικού

Ξεχωριστή αναφορά υπήρξε και στο κομμάτι της διαχείρισης του μεταναστευτικού με τον Παντελή Μπουγδάνο να υπογραμμίζει ότι αφουγκράστηκε το εθνικό συμφέρον και την επιθυμία του τόπου να προστατευτεί η φυσιογνωμία του και η ακεραιότητά του από τους κινδύνους της μεταναστευτικής κρίσης.

«Κρατήσαμε ψηλά τη σημαία της σταθερότητας των απόψεών μας, συνεχίζουμε, παρά τις πιέσεις, να επιδιώκουμε ένα Βόρειο Αιγαίο αποφορτισμένο από τους κινδύνους της μαζικής μετανάστευσης», εξήγησε.

Προσεχώς οι στόχοι

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης σημείωσε ότι προσεχώς θα υπάρξει εκτεταμένη παρουσίαση των στόχων της Περιφέρειας, όπως αυτοί θα αποτυπωθούν στις επόμενες Προγραμματικές Περιόδους και θα δώσουν το στίγμα του για τη Χίο των επόμενων δεκαετιών.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ