9.5.2022 8:30

Αγώνας για να σωθούν 7.000 ιδιοκτησίες σε Άγιο Μηνά, Ιωνία και Μαστιχοχώρια (BINTEO)

Στην τελική ευθεία, προκειμένου να σωθούν πάνω από 7.000 ιδιοκτησίες στις περιοχές Αγίου Μηνά, Ανέμωνα, Ιωνίας και Μαστιχοχωρίων, βρίσκεται η πολυετής προσπάθεια κατοίκων της περιοχής.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Μυριαγκό, πρόκειται για ιδιοκτησίες που σε ποσοστό άνω του 80% κτηματογραφήθηκαν λάθος, με αποτέλεσμα εκατοντάδες Χιώτες να κινδυνεύουν να χάσουν τις περιουσίες τους.

Μετά από πιέσεις ετών, τα στελέχη του Ελληνικού Κτηματολογίου βρέθηκαν στη Μυτιλήνη με επταμελές υπηρεσιακό κλιμάκιο από τον Γεν. Διευθυντή Σ. Κοτσώλη, με τον Δήμο Χίου να εκπροσωπείται από τον Βασίλη Μυριαγκό.

Ο Γενικός Διευθυντής του Ελληνικού Κτηματολογίου ενημέρωσε τους παριστάμενους για την σχεδιαζόμενη νομοθετική παρέμβαση και το επιχειρησιακό πλάνο υλοποίησής της.

Οι βασικές αρχές της προτεινόμενης νομοθέτησης είναι οι εξής:

1. Η μη εμφάνιση των ομόρων ιδιοκτητών, κατά τη φάση της αυτοψίας, δεν θα επηρεάσει την πρόοδο της διαδικασίας διόρθωσης για τους συνεπείς ιδιοκτήτες που συμμετείχαν στις αυτοψίες.

2. Ο Φορέας «Ελληνικό Κτηματολόγιο» θα αναλάβει το κόστος κάθε συμπληρωματικής εργασίας που θα απαιτηθεί.

3. Για την ολοκλήρωση του έργου της επαναχωροθέτησης, λαμβανομένων υπόψη και των απαιτούμενων συμπληρωματικών εργασιών, θα δοθεί η αναγκαία παράταση της προθεσμίας για τη διόρθωση των κτηματολογικών εγγραφών, πριν την οριστικοποίησή τους.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ