Αυτοδιοίκηση

2/4/18 15:37

τελ. ενημ.: 2/4/18 15:39

4,9 εκατ. ευρώ από το Ε.Π. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου για έργα αξιοποίησης υδάτων

Μία ακόμη ευκαιρία για να βελτιώσουν την ποιότητα του παρεχόμενου νερού στους κατοίκους των νησιών του Βορείου Αιγαίου, δίνει το Ευρωπαϊκό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα, στους υπεύθυνους της Περιφέρειας, των Δήμων και των ΔΕΥΑ των νησιών του Βορείου Αιγαίου.

Τα έργα που θα προκηρυχθούν είναι συνολικού προϋπολογισμού 4,9εκ€ και αφορούν, τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα με σκοπό την αναβάθμιση των υδάτων στα νησιά και έργα επεξεργασίας επιφανειακών και θαλάσσιων υδάτων με στόχο την επάρκεια για την κάλυψη των υδρευτικών αναγκών.

Δικαιούχοι είναι η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, οι Δημόσιες Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ), καθώς και οι Δήμοι των νησιών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Προτάσεις για την πρόσκληση αυτή μπορούν να καταθέτουν οι δικαιούχοι έως τις 20 Ιουνίου 2018.

Η Περιφερειάρχης δήλωσε σχετικά: 

«Αξιοποιούμε τους ευρωπαϊκούς πόρους για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της λειψυδρίας στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Με την πρόσκληση αυτή των 4,9 εκατομμυρίων ευρώ δίνουμε τη δυνατότητα να γίνουν έργα και για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού, αλλά και για την ορθότερη διαχείριση των υδάτων, ώστε να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες επάρκειας, με όρους προστασίας του περιβάλλοντος και βελτίωσης της ποιότητας ζωής των νησιωτών».

Σχόλια άρθρου: 0

Δείτε επίσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
300x250
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση