24.11.2021 13:48

25.000 ευρώ για να μπει οριστικό τέλος στην ΕΝΑ Χίου (ΒΙΝΤΕΟ)

Αδυναμία της Π.Ε. Χίου να εισπράξει ενοίκιο εξαιτίας της μη εκκαθάρισης της εταιρείας

Σε βασική προτεραιότητα για την Περιφερειακή Ενότητα Χίου, μετατρέπεται το θέμα της εκκαθάρισης της ΕΝΑ Χίου, αφού οι τελευταίες προσπάθειες του 2014 εγκαταλείφθηκαν από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή με αποτέλεσμα η υπόθεση να χρονίζει μέχρι και σήμερα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Παντελής Βρουλής, συνάντησε τον τελευταίο εκκαθαριστή της εταιρείας, με τον τελευταίο να σημειώνει ότι οι συνολικές οφειλές της ΕΝΑ Χίου είναι 25.000 ευρώ.

«Δεν μπορούμε να εισπράξουμε ενοίκια»

Όπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης στον «Πολίτη», η μη εκκαθάριση της εταιρείας έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορούν να εισπραχθούν ενοίκια από την αίθουσα επιβατών του λιμανιού, εκεί όπου δραστηριοποιούνται μία επιχείρηση εστίασης, μία τράπεζα καθώς και τα υπεραστικά ΚΤΕΛ Χίου.

«Συνολικά αυτά τα ενοίκια φθάνουν τις 2.000 ευρώ τον μήνα, τα οποία βέβαια δεν μπορούμε να εισπράξουμε ως Π.Ε. Χίου καθώς η σύμβαση της μίσθωσης είναι με την ΕΝΑ Χίου», εξήγησε ο κ. Βρουλής, προσθέτοντας ότι σε κάθε περίπτωση η Περιφέρεια έχει εξοφλήσει όλες τις οφειλές προς τους πρώην εργαζόμενους της εταιρείας.

«Θα συζητήσουμε με τον Δήμο Χίου»

Με δεδομένο πάντως ότι, ένας από τους βασικούς εταίρους της πρώην αναπτυξιακής εταιρείας της Χίου είναι και ο Δήμος, ο Παντελής Βρουλής σημείωσε ότι, θα επιχειρήσει να συνομιλήσει με τη δημοτική αρχή, ώστε το ποσό των 25.000 ευρώ να καλυφθεί κατ αναλογία της μετοχικής σύνθεσης της «ΕΝΑ», ώστε επιτέλους, μετά από μία δεκαετία να μπουν οι οριστικοί τίτλοι τέλους, σε ένα εγχείρημα που ταλαιπώρησε την τοπική αυτοδιοίκηση εξαιτίας των λαθεμένων επιλογών στον τρόπο διαχείρισής της.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε Συνδρομητής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ