7.10.2016 21:01

Στους πρώτους Βιονικούς παραολυμπιακούς αγώνες η Κέλλυ Λουφάκη

ΠΙΛΟΤΟΣ ΣΤΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΑΜΑΞΙΔΙΟ LADDROLLER ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΙ ΜΑΡΙΟ-ΕΡΜΗ ΠΕΤΡΩΤΟ

Άνθρωποι από όλο τον κόσμο με υψηλής τεχνολογίας αυτοκινούμενα αναπηρικά αμαξίδια, ρομποτικούς εξωσκελετούς, ηλεκτρονικά προσθετικά άνω και κάτω άκρα, καθώς και άλλα τεχνολογικά «γκάτζετ» θα συμμετάσχουν στο Cybathlon, που αρχίζει στην Ελβετία,  αύριο και στο οποίο συμμετέχει  η Χιώτισσα πρωταθλήτρια ξιφασκίας με αμαξίδιο  Κέλλυ Λουφάκη.

Βιονικοί παραολυμπιακοί αγώνες

Πρόκειται για τους πρώτους «βιονικούς Παραολυμπιακούς αγώνες» και σε αυτούς η Ελλάδα θα εκπροσωπείται με μια συμμετοχή, ένα αναπηρικό αμαξίδιο με ασυνήθιστες δυνατότητες, το Laddroller, που κατασκεύασαν δύο νέοι άνθρωποι από τη Λάρισα, οι Δημήτρης και Μάριος-Ερμής Πετρωτός, αρχιτέκτονας και πτυχιούχος πληροφορικής αντίστοιχα. Η διαφορά με τους κανονικούς Παραολυμπιακούς, οι οποίοι πρόσφατα πραγματοποιήθηκαν στη Βραζιλία, είναι ότι στους τελευταίους παίρνουν μέρος αθλητές χωρίς βοήθεια από τη σύγχρονη τεχνολογία. Αντίθετα, στο Cybathlon επιδιώκεται να αναδειχθεί η καλύτερη δυνατή συνεργασία ανθρώπων-μηχανών (για αυτό και ο χαρακτηρισμός «πιλότος» και όχι «αθλητής»).

Το ελληνικό Laddroller

Στη κατηγορία αναπηρικά αμαξίδια και  κίνησή τους μετ' εμποδίων, θα συμμετάσχει και η ελληνική ομάδα Laddroller μαζί με άλλες δέκα από διάφορες χώρες. Το καινοτόμο ηλεκτροκίνητο αμαξίδιο,  θα οδηγεί η Χιώτισσα Κέλλυ Λουφάκη, η οποία πήρε μέρος και στους πρόσφατους Παραολυμπιακούς αγώνες.

Το ελληνικό αμαξίδιο, που έχει δυνατότητες...4Χ4, παρέχει έξτρα διευκολύνσεις στα άτομα με κινητικά προβλήματα, επιτρέποντάς τους να κινούνται ακόμη και σε όρθια θέση, ενώ παραμένουν καθισμένοι. Επίσης, μπορούν να ανεβαίνουν σε πεζοδρόμια χωρίς ράμπα, καθώς και να σκαρφαλώνουν λίγα σκαλοπάτια ή άλλα αρχιτεκτονικά εμπόδια.

Θα συμμετάσχουν 59 ομάδες από 25 χώρες και ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί σε έξι επιμέρους τομείς-αγωνίσματα. Δεν θα απονεμηθούν χρηματικά βραβεία, παρά μόνο μετάλλια.

Γίνε μέλος και μέρος του «π». Γίνε έντυπος Συνδρομητής. Αποστολή σε όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

Το politischios.gr και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας για να βλέπετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο politischios.gr.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ