4.4.2019 11:40

Οι προπονήσεις για το τμήμα Baby Swimming της Π.Ε.Κ.Ε.Β. έχουν ξεκινήσει

Το καλοκαίρι πλησιάζει. Εσείς ακόμα το σκέφτεστε;

Τα μωρά λατρεύουν το νερό. Εκεί άλλωστε βρίσκονταν για 9 μήνες προτού έρθουν στον κόσμο. Η βρεφική κολύμβηση, είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να περάσετε ψυχαγωγικό χρόνο με το παιδί σας, αλλά και να το βοηθήσετε να αναπτύξει τις βασικές κολυμβητικές του ικανότητες με τη μορφή παιχνιδιού.

Δεν είναι λίγα τα οφέλη του Baby Swimming. Η κολύμβηση ενισχύει το αμυντικό σύστημα των μωρών, που δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί πλήρως, και βοηθά πολύ στην κινητική, μυϊκή και ψυχική τους ανάπτυξη. H σύσταση του νερού, η άνωση, η αντίσταση που ασκεί στο σώμα, τους προσφέρει ένα ευχάριστο περιβάλλον και την ευκαιρία να ενεργοποιήσουν τις αισθήσεις τους από πολύ νωρίς. Μαθαίνουν να ελέγχουν το σώμα τους, να αλλάζουν στάσεις και θέσεις. Επιπλέον, το νερό τα χαλαρώνει, επειδή ρυθμίζει το μυϊκό τους τόνο και έτσι κοιμούνται πιο ήρεμα. Τέλος, η κολύμβηση βοηθά το μωρό να κοινωνικοποιηθεί με άλλα βρέφη και γονείς, να αποδεσμευτεί από τους γονείς του και να αναπτύξει ταυτόχρονα θάρρος και εμπιστοσύνη στον εαυτό του και τις δυνατότητές του, ενώ παράλληλα αποτελεί έναν εξαιρετικό τρόπο να δεθούν ακόμα περισσότερο οι γονείς με τα μωρά τους.
Στο τμήμα Baby Swimming της Π.Ε.Κ.Ε.Β δίνεται μεγάλη έμφαση στην προσωπικότητα του κάθε παιδιού και στην δημιουργία θετικού κλίματος, χωρίς πίεση. Κάθε παιδί αντιμετωπίζεται ως μοναδικό. Η συμμετοχή των συνοδών είναι πολύ σημαντική, αφού αυτοί είναι που ουσιαστικά βοηθούν στην εκμάθηση του παιδιού, υπό την καθοδήγηση της προπονήτριας. 

  • Ένα πολύ σημαντικό πράγμα που θα πρέπει να προσέξουν οι γονείς είναι να μην έχουν ταΐσει τα παιδιά πριν την κολύμβηση για τουλάχιστον δύο ώρες.
  • Για τη συμμετοχή στα τμήματα της βρεφικής κολύμβησης κρίνεται απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης για το βρέφος από παιδίατρο
  • Τα μαθήματα βρεφικής κολύμβησης μέχρι 15 Ιουνίου θα πραγματοποιούνται στο Ιωνικό κολυμβητήριο Δήμου Χίου, ενώ για το υπόλοιπο καλοκαίρι μεταφέρονται στον Όρμο Λω , Π.Ε.Κ.Ε.Β.
  • Υπεύθυνη εκπαίδευσης: Γδύση Θεανώ (Πτυχιούχος του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, Κομοτηνής)

Ειδήσεις σήμερα

Γίνε Συνδρομητής στον Έντυπο «π». Αποστολή σε όλη την Ελλάδα με 25€/εξάμηνο

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις τελευταίες ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο

Ακολουθήστε το politischios.gr στο Google News

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ