17.5.2023 6:52

Οι "Ίωνες" στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Στίβου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, στις 11 και 12 Μαΐου  το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες.

Το αθλητικό σωματείο ΑμεΑ ΙΩΝΕΣ Χίου συμμετείχε με 15 αθλητές, άνδρες και γυναίκες άνω των 20, οι οποίοι αγωνίστηκαν στα αθλήματά τους και κατάφεραν να ανέβουν 9 φορές στο βάθρο κατακτώντας ισάριθμα μετάλλια. Παράλληλα δύο από αυτούς, η Χριστίνα Παβίτσου και ο Γιώργος Αγορής πέτυχαν πανελλήνιο ρεκόρ στη ρίψη δίσκου, ο καθένας στην κατηγορία του.

Πιο συγκεκριμένα, διακρίθηκαν:

Παβίτσου Χριστίνα:       Χρυσό μετάλλιο στο δίσκο με 14,49 μ., στην κατηγορία F63 & πανελλήνιο ρεκόρ

                                            Χρυσό μετάλλιο στη σφαίρα, με ρίψη 5,10, στην κατηγορία F63

Αγορής Γιώργος:             Χρυσό μετάλλιο στο δίσκο, κατηγορία F35, με βολή 29,20 μ. & πανελλήνιο ρεκόρ

                                            Ασημένιο μετάλλιο στη σφαίρα, με βολή 7,86 μ.

Νταής Διογένης:             Ασημένιο μετάλλιο στα 200 μ. , κατηγορία Τ46, με επίδοση 32’55΄΄

                                            Χάλκινο μετάλλιο στα 400 μ.

Αντωναράκης Γιώργος: Ασημένιο μετάλλιο στο ακόντιο, κατηγορία F63, με βολή 18,03

Νταής Γιάννης:                Χάλκινο μετάλλιο στο ακόντιο, στην κατηγορία Τ 46, με βολή 9,35 μέτρα

ΣΚΥΤΑΛΗ 4Χ100 ΓΥΝΑΙΚΩΝ, κατηγορία Τ20: Χάλκινο μετάλλιο για τις αθλήτριες Χειλά Καλλιόπη, Φραγκάκη Νίτσα, Γεωργαντή Βασιλική, Γκίκα Καλομοίρα, με επίδοση 1.40.95

Αγωνίστηκαν επίσης οι αθλητές: Τσίμηλας Αργύρης κατηγορία F55 σφαίρα και δίσκο, Κουτσουράκη Ντορίνα κατηγορία Τ35 στα 100 μ. και 200 μ., Λαγός Παντελής κατηγορία Τ20 100 μ. και F20 σφαίρα, Γιακούμα Λένα κατηγορία Τ37 στα 100 μ. Με το μπλουζάκι των ΙΩΝΩΝ έτρεξε και ο αγαπημένος συναθλητής  Αλέξανδρος Ρότζερ κατηγορία Τ20 στα 100 μ και 200 μ., ο οποίος αν και έχει μετακομίσει στη Θεσσαλονίκη, παραμένει στην ομάδα των ΙΩΝΩΝ και αγωνίζεται μαζί μας κάθε χρόνο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα!

Συμπληρωματικά σημειώνουμε ότι η αποστολή φέτος ήταν αρκετά μειωμένη, μιας και αφενός διαχωρίστηκαν ηλιακά οι κατηγορίες (το πρωτάθλημα των νέων-νεανίδων U20, U17 θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου) ενώ αφετέρου κάποιοι από τους αθλητές μας, λόγω της πρώιμης διεξαγωγής του πρωταθλήματος, που μετατέθηκε νωρίτερα λόγω των εκλογών, δεν μπόρεσαν να συμμετέχουν. Παράλληλα φέτος έγινε μία ακόμη καινοτομία, με τη σύμπτυξη αρκετών κοντινών αγωνιστικών κατηγοριών (35, 37, 38) , με αποτέλεσμα πολλοί καλοί αθλητές να μείνουν εκτός μεταλλίων. 

Φέτος η μετακίνηση στη Θεσσαλονίκη έγινε για πρώτη φορά με το καινούργιο λεωφορείο του Σωματείου, εκπληρώνοντας ένα όνειρο, το οποίο υπενθυμίζουμε ότι αποκτήθηκε με την αγάπη όλων των Χιωτών φίλων μας, αλλά και τη γενναιόδωρη χορηγία της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης. Για μια ακόμη φορά σας ευχαριστούμε όλους!!!

Το Δ.Σ. των ΙΩΝΩΝ, συγχαίρει τους Αθλητές που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου της ΕΑΟΜΑΜΕΑ και αγωνίστηκαν ωραία, προσφέροντας τον καλύτερο εαυτό τους με στόχο τη νίκη και την άνοδο της Ομάδας τους. Συγχαίρει επίσης τις προπονήτριες Θεανώ Βαρή και Χρύσα Γαλάτουλα, για τη δουλειά και τις προσπάθειές τους όλη τη χρονιά, που οδήγησαν στην καλή αγωνιστική εικόνα των αθλητών. 

Οι ΙΩΝΕΣ ευχαριστούν θερμά το ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Σταμάτη Κάρμαντζη, για την με κάθε τρόπο στήριξη της ομάδας και την επιχορήγηση της αποστολής, η οποία είναι ιδιαίτερα δαπανηρή! Ευχαριστούμε επίσης τα ΟΠΤΙΚΑ ΜΠΑΤΣΗΣ για την αγορά υλικού ένδυσης του Σωματείου. Ευχαριστούμε επίσης την BLUE STAR FERRIES και τη HELLENIC SEAWAYS, η οποία μας μετέφερε στη Βόρειο Ελλάδα με έκπτωση!

Ειδήσεις σήμερα

Μπείτε στην ομάδα μας στο Viber και δείτε όλες τις ειδήσεις από τη Χίο και το Βόρειο Αιγαίο. Ακολουθήστε μας στο Google News. Σχολιάστε στην σελίδα μας στο Facebook.

Ο Πολίτης είσαι εσύ. Γίνε συνδρομητής της εβδομαδιαίας έντυπης έκδοσης.

Tags: Ίωνες

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ